Tokios nuostatos laikosi ir jaunieji verslininkai iš Kėdainių. Mažiau nei prieš metus miesto širdyje, Didžiojoje gatvėje duris atvėręs kavos baras jau spėjo tapti ne tik vietinių gyventojų susibūrimo vieta.

Vilnių iškeitė į gimtąjį miestą

Pabaigęs mokslus Krakių M. Katkaus gimnazijoje, o vėliau išvažiavęs studijuoti į Vilnių, Benas Cechanavičius teigia, kad pasilikti sostinėje ir ten pradėti savo verslą nebuvo jo tikslas. Sugrįžęs į Kėdainius, jis kartu su drauge Vaiga Jarašiūte pradėjo ieškoti kavos barui tinkamų patalpų - jas rasti buvo nelengva. Paieškos užtruko apie metus. Visgi kavos baro „Kavamanija“ įkūrėjai stengėsi laiką išnaudoti jų naudai. Per šį tarpsnį, teigia pašnekovas, buvo sugalvotas įstaigos pavadinimas, koncepcija, lankyti specialūs kursai bei išmokta gaminti įvairių skonių kava.

Nuotrauka iš asmeninio archyvo

Vietos išskirtinumas

Kadangi Kėdainių senamiestyje yra gausu įvairių kavinių ir restoranų, jaunieji verslininkai turėjo gerokai pasukti galvą, kaip pritraukti būsimus lankytojus. Anot verslininkų, mieste iki šiol nebuvo vietos, kur būtų buvusi galimybė paragauti kokybiškos kavos, gaminamos šį darbą išmanančių profesionalų. Tuo tarpu naujajame kavos bare siūloma 17 rūšių kavos, o kiekvieną savaitę verslininkai planuoja pasiūlyti naujieną.

„Šviežiausia naujovė, kad klientai gali įsigyti kavą namams, t. y. vietoje susimalti arba įsigyti pupelėmis. Visiems netikėčiausiu skonių deriniu tampa latė su kajano pipirais, tai vienas populiariausių kavos gėrimų“, - pasakoja kavos namų įkūrėjai.

Nuotrauka iš asmeninio archyvo

Pasak jų, išbandydami įvairiausius sirupus, padažus ir prieskonius, įstaiga gali pasiūlyti ne vieną dešimtį kavos gėrimų.

Paklausus apie kainas, savininkai teigia, kad lyginant su didmiesčiuose esančiais kavos barais, kainos yra mažesnės. Tačiau kokybės prasme esą niekuo nenusileidžia pastariesiems.

Pagrindinis jaunųjų verslininkų tikslas - vieta, kur kokybiškos ir gardžios kavos užsuktų paragauti kiekvienas norintis. Jau nuo 8 val. čia galima išgirsti kavos aparato burzgimą bei pamatyti pirmuosius lankytojus, kurie eidami pakeliui į darbą užsuka ir papusryčiauti.

Nuotrauka iš asmeninio archyvo

Pritraukia žinomas asmenybes

Tam, kad nusipirktų kavos eilėje klientų buriuojasi ir garsios asmenybės. Dar visai neseniai kavos baro facebook paskyroje buvo pasidalinta nuotrauka, kurioje - žymiausias mūsų šalies disko metikas Virgilijus Alekna, į svečius užsuko ir vaikystę Kėdainiuose praleidęs dainininkas Mantas Jankavičius bei iš šio krašto kilusi aktorė Sandra Daukšaitė-Petrulėnė.

Kaip Benui ir Vaigai pavyko kava sugundyti ir žinomas Lietuvos asmenybes? Pasirodo, kavinės įkūrėjai stengiasi kas kartą sugalvoti vis kitų klientų pritraukimo būdų. Tad atėjus vasarai jie pradėjo ieškoti iki šiol neišnaudotų nišų.

Nuotrauka iš asmeninio archyvo

Žmonių susitikimai ir pokalbiai dažniausiai vyksta prie puodelio kavos. Dėl to dar vasaros pradžioje jie atidarė lounge tipo erdvę, kuri be kavos ar užkandžių siūlo dar ir susitikimus, diskusijas bei gyvo garso koncertus. Pastarąjį sumanymą verslininkai ėmėsi įgyvendinti kartu su Kėdainių arena.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)