Ingredientai

Miltai 1 stiklinė
Manų kruopos 1 stiklinė
Cukrus 1 stiklinė
Slyvos 600 g
Vanilinis cukrus 2 šaukšteliai
Porcijos: 8
Slyvų pyragą paruošti be galo paprasta. O malonumo daug – jis tiesiog nukelia į vaikystę. Iškepusį slyvų pyragą, jei norisi, galite apiberti cukraus pudra.

Gaminimo eiga

1. Miltus, cukrų, manus gerai sumaišykite.

2. Slyvas nulupkite, smulkiai supjaustykite.

3. Obuolius nulupkite ir sutarkuokite burokine tarka.

4. Įberkite vanilinio cukraus ir išmaišykite.

5. Kepimo formą gausiai ištepkite sviestu.

6. Berkite sauso miltų, cukraus, manų mišinio 1 stiklinę į formą, tolygiai paskirstykite.

7. Tada – pusę slyvų su obuoliais, paskui - vėl mišinio, vėl slyvų ir vėl mišinio.

8. Pyrago viršų užklokite plonomis sviesto riekelėmis.

9. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30-40 min.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai