Avarija įvyko A2 kelyje, Šiaurės Reino-Vestfalijos žemėse, rašo portalas nw.de.

Lietuvio vairuojamas „Mercedes" autobusiukas susidūrė su penkiasdešimtmečio vairuojamu „Ford Mondeo" ir nuo smūgio kelis kartus vertėsi. Avarijos metu du keleiviai iškrito pro langus, jie ir nukentėjo sunkiausiai. Kiti septyni autobusiuke buvę keleiviai stipriau nenukentėjo.

Vienas sunkiai sužeistas keleivis išskraidintas į Bylefeldo ligoninę sraigtasparniu. Dar septyni nukentėjusieji išgabenti į ligoninę greitosios pagalbos darbuotojų.

Preliminariais duomenimis, vienas į kitą atsitrenkė ta pačia kryptimi judantys automobiliai. Manoma, kad trečia eismo juosta važiavęs „Ford" automobilis atsitrenkė į kairėje esantį kelio aptvarą ir atšoko į kelio vidurį, kur ir susidūrė su autobusiuku. Po smūgio lietuvis nebesuvaldė „Mercedes" autobusiuko ir šis apvirto. Tikslios avarijos aplinkybės kol kas nėra žinomos, nes kai kurių liudininkų tvirtinimai nesutampa. Yra teigiančių, kad eismo įvykį sukėlė „Mercedes" vairuotojas.

„Ford Mondeo" automobilyje sėdėjo keturi žmonės, tačiau jie didelių traumų išvengė. Po eismo įvykio greitkelis buvo nusėtas automobilių nuolaužomis ir lietuvių daiktais. Pranešama, kad dėl avarijos susidarė iki 15 km eismo spūstys.

Padaryta turtinė žala siekia 25 tūkst. eurų.