Ingredientai

Jei norite tobulai skanių ir dailių keksiukų, nedarykite šių itin dažnų klaidų.

Gaminimo eiga

1. Keksiukai nesiekia formelės viršaus

Jeigu nesate iš tų, kurie kiekvieną kartą renkasi tą patį keksiukų receptą ar gatavą mišinį, gali būti sunku nuspręsti, iki kurios vietos užpildyti keksiukų formeles. Net jeigu recepte rašoma, iki kur užpildyti popierines formeles (pavyzdžiui, du trečdalius formelės), beveik neįmanoma iš akies tai tiksliai padaryti. Siūlome jums užpildyti vieną formelę iki pusės ir kepti. Tada pažiūrėkite, iki kiek pakilo keksiukai ir atitinkamai – daugiau ar mažiau – pripildykite kitas formeles.

2. Keksiukai atšoka nuo formelių

Klausimai, kodėl keksiukai kartais atšoka nuo formelių, kyla gerokai dažniau nei bet kokie kiti su keksiukų kepimu susiję klausimai. Jeigu popierinė formelė atšoka anksčiau laiko, atrodo nekaip. Nustatyti, kodėl taip nutinka, nėra taip paprasta. Dažniausi taip nutinka dėl šių priežasčių:

Labai drėgni keksiukai su vaisių gabaliukais. Formelės gali atsiknoti toje vietoje, kur prie jų liečiasi vaisiai. Supjaustykite vaisius mažesniais gabaliukais. Kai neliks didelių vaisių gabalų, nebus kam remtis į formeles.

Karšti keksiukai paliekami kepimo skardoje. Kai tik keksiukus ištraukiate iš orkaitės, iškart išimkite juos iš kepimo skardos. Jeigu juos joje paliksite, susikaups garai ir gali atsiknoti popierinės formelės.

Pačios formelės. Nors pagal kai kuriuos receptus kepti keksiukai „draugauja“ su bet kokiomis formelėmis, tvirtos riebalams atsparios formelės padės išspręsti visas problemas kepant drėgnus keksiukus.

3. Krentantis glajus

Nuo tada, kai išimate iškepusius keksiukus iš orkaitės, iki tol kai juos galima aplieti glajumi, turi praeiti valanda. Net jeigu jų paviršius atvėsęs, viduje jie gali būti vis dar karšti. Net ir mažiausia šiluma gali priversti puikiai aplietą glajų nutekėti.

4. Permirkę kekskiukų papuošimai

Keksiukų puošimas mažais sausainiukais, saldainiukais ar netgi pabarstukais gali atrodyti tiesiog nuostabiai, tačiau nedarykite to iki pat patiekimo. Jeigu tie papuošimai pabus ant drėgno glaisto per naktį, jie sugers drėgmę ir praras savo traškumą. Pabarstukai gali netgi šiek tiek aptirpti, dėl ko ant jūsų glaisto liks spalvotos dėmės.

5. Pervežant sugadinti keksiukai

Net jeigu esate iš tų, kurie visą laiką sušalę ir nemėgsta važiuoti įsijungę oro kondicionierių, šiltuoju metų laiku pervežant keksiukus į paskirties vietą tai padaryti vertėtų. Ypač karštomis dienomis vertėtų automobilį atvėsinti dar prieš dedant į jį keksiukus. Priešingu atveju rizikuojate keksiukus sugadinti. To galima išvengti įsigyjant specialiai keksiukams transportuoti skirtą dėžę (ji būna su įdėklais) arba keksiukų dėžutę, turinčią laikiklius kiekvienam jūsų gražuoliui.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai