25-erių Jonas ir 27-erių Donata kartu nuo 2014-ųjų. Pernai, rugsėjo viduryje, pora susižadėjo. Praėjus dar metams D. Vištartaitė apsivilko nuotakos suknelę.

Ceremonija Trakų bažnyčioje prasidėjo 14 valandą. Likus dar pusvalandžiui iki jos, į bažnyčią atvyko jaunikis, pradėjo rinktis svečiai. Lygiai 14 valandą bažnyčios prieigose pasirodė ir pati nuotaka.

Šviesia nėriniuota suknele pasipuošusi Donata po ceremonijos neslėpė, kad jaudulio buvo kone tiek pat, kiek ir prieš olimpinį startą. Tuo metu Jonas, kalbėdamas su žurnalistais, dar pajuokavo: „Galvojau, kad bus blogiau, kad bus daugiau jaudulio“.

Iš bažnyčios išėjusią porą artimieji pasitiko ne rožių žiedlapių lietumi, o į dangų iškeltais irklais. „Tai nei staigmena, nei kažkoks sugalvojimas. Tiesiog taip sutinkami visi susituokę irkluotojai. Tai tokia mūsų tradicija“, – šyptelėjo Jonas.

Po santuokos Karaliene tapusi Donata Vištartaitė ir jos išrinktasis Jonas Karalius pirmiausia tikino norintys atšvęsti. „Dabar mūsų galvoje šventė, – kone sutartinai nusijuokė sutuoktiniai. – O po kelių dienų bus ir medaus mėnuo.“

Su artimaisiais vestuves atšventusi pora kelias savaites kopinės medų. Pasidomėjus, kur gi sutuoktiniai vyks, Jonas tikino, kad negali to atskleisti, nes pati Donata to nežino, nors šalia stovėjusi nuotaka šyptelėjo ir pasakė „keliausime po Italiją“.

Šeimą sukūrusi olimpinė prizininkė tikino, kad jos planuose – ruošimąsis kitai olimpiadai.

Donatos Vištartaitės vestuvės

Profesionali irkluotoja neseniai savo titulų sąrašą papildė nauju. Ji jau nebe tik Lietuvos ir pasailio čempionė, ji – olimpinė prizininkė. Kartu su Milda Valčiukaite Rio olimpinėse žaidynėse pelnė bronzos medalius.

D. Vištartaitės išrinktasis – Lietuvos irklavimo federacijos viceprezidentės Rimos Karalienės sūnus Jonas. Ši šeima garsi ne tik Lietuvoje – unikalu tai, jog nuo 1949-ųjų irklavo apie 30 šios giminės atstovų iš trijų kartų.

R. Karalienės tėtis Povilas Liutkaitis – Tokijo olimpinių žaidynių septintos vietos laimėtojas, mama – pirmosios moterų sporto meistrių aštuonvietės komandos narė, dėdė Karolis Nutautas – irgi buvęs žinomas irkluotojas ir treneris, vyras Aivaras – taip pat buvęs irkluotojas.

Šeimojeiki šiol puoselėjamos irklavimo tradicijos. Kiekvieną rugpjūtį šeima susirenka į savo regatą, kurios metu visi sėda į valtis ir irkluoja.

Pats Jonas taip pat ne vienerius metus irklavo, tačiau šiuo metu dirba aviacijos srityje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (95)