Kaip matyti pasivaikščiojus po naktinį Vilnių, Rugsėjo pirmosios šventę minėti ramiai – seniai nebemadinga.

Išsipuošusios studentės traukė ne tik bendraamžių, bet ir vyresnių, net santuokinius įsipareigojimus dėl jų pamiršusių, vilniečių akį. Tuo metu vos 18-os sulaukę jaunuoliai dėmesį į save bandė atkreipti krisdami ant kelių, stodamiesi ant rankų, be saiko vartodami alkoholį ir santykius aiškindamiesi kumščiais.

Atliko eksperimentą – į tą pačią gatvę su „Audi“ ir „Mercedes“

Tiesa, ilgiau Vilniuje gyvenantiems studentams tokios naktinės šėlionės tik kelia juoką. DELFI užkalbinti vaikinai atvirai išdėstė, ką mano apie šių laikų pirmakurses ir sekiojančius joms iš paskos.

„Tokių panelių, kurios pačios prieitų, užkalbintų, tik vienetai. Kas per stereotipai, kad vaikinai viską turi daryti? Neturi. Reikia pačioms rodyti iniciatyvą, o ne praeiti nosį užrietus ir laukti, kol prie tavęs pribėgs. Tokių – visas Vilnius“, – dėstė iš to pykčio net koją į savąją „Audi“ atrėmęs dvidešimt vienerių vilnietis.

Jis pasakojo neseniai atlikęs eksperimentą – į Vilniaus gatvę iš pradžių atvažiavęs su savo, o vėliau su draugo „Mercedes“ automobiliu.

„Kai stovėjom su audine, visos taip eina, pažiūri, gal ten viena ar kita nusišypso, pamojuoja, dar kažką. Bet kai su mersu įvažiavom, net lango atsidaryti nereikėjo, ką jau užkalbinti – jos pačios kaklą nulaužti pasiruošusios. Eina panelė su vaikinu už rankų susikabinusi, persisukusi žiūri“, – stebėjosi vaikinas.

Atvykusios iš kitur būdavo paprastesnės, bet jau ėmė pūstis

Kartu su juo buvęs ketvirtakursis draugas pasakojo iki šiol su malonumu prisimenantis pirmuosius studijų metus.

„Tos panelės, kurios atvažiavo iš kitur, ir vilnietės – labai skiriasi. Jos bendrauja kitaip, yra paprastesnės“, – aiškino jis. Tiesa, dabar situacija pasikeitusi – neslėpė.

Tuo metu jau anksčiau minėtas dvidešimtmetis buvo dar atviresnis.

„Dabar jos nebėra paprastesnės. Va, šiandien visos išsipusčiusios: suknios, kablai – princesės tokios, nieko baisaus, kad užvakar dar vištas pas save kaime ten gainiojo išvažiuodama. O čia Vilniuje jau princesė, diva“, – juokėsi jis.

Barakudų – visas Vilnius?

Vaikino teigimu, barakudų – pilna sostinė. Pasidomėjus, ar tik kokia jų jo neįskaudino, kad taip neslepia pagiežos, jis surimtėjo.

„Tik mergaitės gali sakyti, kad mes ten nudegam, o vaikinams niekas nesvarbu. Ne, taip nėra“, – pripažino dvidešimtmetis.

Kad atkreipti merginų dėmesį, labai sunku, DELFI guodėsi ir vaikinų iš Vilniaus ir Vilniaus Gedimino technikos universiteto būrys. Būtent dėl to jie aiškino vakarą ir leidžiantys vyriškoje kompanijoje.

Vienas per kitą jie pasakojo šį vakarą vos neįsivėlę ir į muštynes – bare, kuris dėl dažnai pasikartojančių konfliktų buvo uždarytas ir klientus tik neseniai pradėjo priimti naujai, santykius, jų teigimu, aiškinosi rusakalbis ir lietuvis.

Studentės šildėsi ir vedusių glėbyje

Tiesa, ne visi vaikinai, panašu, šį šventinį vakarą liūdėjo. Dalis jų DELFI mielai pozavo apkabinę ir ką tik pažintas merginas, kiti nesibaimino jas ir pabučiuoti.

Tačiau vienas vyrų puolė piktintis, pasiūlius kartu su meiliai apkabinta ilgakoje brunete nufotografuoti.

„Aš žmoną turiu. Ne Jūsų reikalas“, – piktai atšovė.

Vilniuje – pirmuosius kartus gyvenime

Savo ruožtu užkalbintos pirmakursės mieliau fotografuodavosi nei kalbėdavo. Merginos nesivaržė akimirkas įamžinti ir pačios – telefonus su įjungtomis vaido kameromis tiesdavo ir prie Vilniaus arkikatedros, ir prie barų, ties kuriais stabtelėdavo.

Vis dėlto viena jų, studijuosianti draudimą ir investicijas, pasakojo Gedimino prospektu jau spėjusi susižavėti.

„Esu Vilniuje nuo antradienio, Gedimino pr. – gal tik 10 kartą gyvenime. Geras“, – stebėjosi ji.