Pateikiame ištrauką iš knygos.

Gula kaip nulieti

Jei esate ne girioje augusi, manau, ir jūs prisiklausėte poetiškų liaupsių prancūzėms – visi kaip susitarę aikčioja, koks tobulas prancūzių stilius ir kaip jos niekada nesustorėja. Tačiau leiskite ir man įterpti žodelį. Prancūzės – paprastai turimos omenyje paryžietės – irgi ne visada stilingos. Norite įrodymų – prašom: ką jos perka atvykusios į Ameriką? Kerėpliškus „Ugg“ batus. Daugiau neturiu ko pridurti.

Tačiau vieno dalyko iš prancūzių tikrai neatimsi: jos vilki tik savo dydžio drabužius ir tiesiog maniakiškai paiso kokybės. Jei kada matėte prancūzes parduotuvėje, gerai žinote, kaip atidžiai jos renkasi, ką neštis namo.

Galima laužyti beveik visas taisykles, bet viena jų yra amžina, ir prancūzės ištikimai jos laikosi: visi jūsų drabužiai turi tikti jums taip, lyg būtų siūti pagal individualų užsakymą.

Pagal individualų užsakymą siūti drabužiai idealiai priglunda prie kūno, ir tai ne atsitiktinumas – kuo geriau matyti jūsų figūra, tuo geriau jūs atrodote. Kodėl? Todėl, kad vilkėdama drabužius, nepritaikytus savo sudėjimui, neišvengiamai atrodysite apsileidusi, užsimetusi bet ką, gal net ne iš savo drabužių spintos. Dar blogiau, gali susidaryti įspūdis, kad taip jūs atsiprašinėjate dėl savo išvaizdos, nes jaučiatės ne savame kailyje. Visiškai akivaizdu, kad netinkamo dydžio drabužiai jūsų nepuošia.

Kad ir kokie būtų jūsų figūros matmenys ir formos, tinkamo dydžio drabužiai byloja, kad jūs patenkinta savo kūnu, o per laisvi ar per ankšti liudija pasitikėjimo savimi stoką. Matant duksliais maišais apsikarsčiusią moterį – čia nekalbu apie specialiai parinktus grakščiai krintančius drabužius – taip ir knieti paklausti: ką baisaus ji slepia? O su ankštais drabužiais atrodote pilnesnė ir visam pasauliui sakyte sakote, kad nelabai susigaudote tikrovėje.

Tinkamo dydžio drabužiai paprastai atrodo stilingesni. Kodėl? Todėl, kad būti stilingai – tai ne kas kita, kaip puikiai atrodyti su savo drabužiais ir savimi pasitikėti. Atrodyti taip, kad būtų aišku, jog ne drabužiai jus pasirinko, o jūs pasirinkote drabužius. Vienas veiksmingiausių būdų pakeisti stilių – pakeisti savo spalvų paletę, tačiau ne prasčiau veikia ir tinkamo dydžio drabužiai. Su jais atrodysite kaip numetusi 5–10 kilogramų, neatsilikusi nuo gyvenimo ir kur kas šiuolaikiškesnė. Tad daug neaušindamas burnos pereisiu prie penkių patarimų, kaip išsirinkti savo dydžio drabužius.

Neprisiriškite prie skaičių. Gamintojų nurodomi dydžiai gali skirtis kaip diena ir naktis – net renkantis to paties gamintojo skirtingos rūšies drabužius jums nebūtinai tiks tas pats dydis. Tai priklauso nuo moters figūros ypatumų: visai nesistebiu sutikęs moterį, kurios suknelių ir sijonų dydis ketvirtas, švarkelių ir palaidinukių – šeštas, kelnių – aštuntas (arba kokia nors kita šių dydžių kombinacija). Taigi neprisiriškite prie skaičių ir nepapulkite į spąstus nusprendusi, kad didžiausias jūsų vilkimų drabužių dydis ir yra tas tikrasis, – tokio reiškinio nėra. Matuokitės to dydžio drabužius, kurie, jūsų nuomone, galėtų tikti, paskui persivilkite mažesniais ar didesniais ir galiausiai pirkite ne skaičius, o tuos drabužius, su kuriais gražiausiai atrodote.

Matuokitės. Atrodytų, tai savaime suprantama, bet pažįstu moterų, kurios taip nekenčia parduotuvių, kad perka drabužius nesimatuodamos. Turbūt numanote, kaip į tai žiūriu, tad mėginsiu susilaikyti nuo komentarų. Pasakysiu tik tiek – iš akies sunku nuspėti, ar drabužis yra tinkamo dydžio, ir išvengti matavimosi procedūros galima vieninteliu atveju: kai vietoj seno perkate lygiai tokį pat naują bazinį drabužį. Ir dar – jei neužtenka proto prieš perkant drabužius juos pasimatuoti, tada jau reikia kitų specialistų pagalbos!

Matuokitės tiek, kiek prireiks. Perkant drabužius reikia būti kietai kaip titnagas. Pavyzdžiui, jei norite įsigyti svajonių džinsus, darykite taip: eikite į parduotuvę ir nusižiūrėkite draugišką pardavėją. Pasakykite jai, ko ieškote, ir paaiškinkite, su kokiais keblumais paprastai susiduriate. Netrukus pardavėja jus užvers įvairiausių gamintojų ir modelių džinsais. Matuokitės nors ir dvidešimt kartų, bet šitaip jūs tikrai įsigysite gražiausius džinsus, kokius tik esate turėjusi.

Paprašykite pardavėjos patarimo. „Kaip sakote – tai mano dydžio drabužis ar verčiau pasimatuoti mažesnį?“ Gera pardavėja tiksliai žino, kaip turi atrodyti drabužis, jį apsivilkus. Puiki pardavėja išmano konkretaus prekės ženklo dydžių subtilybes kaip savo penkis pirštus. Išskirtinių gabumų pardavėja gali taikliai patarti, kokio modelio drabužiai labiausiai tinka jūsų sudėjimui.

Kreipkitės į siuvėją. Kartais, siekiant pasakiško grožio, skirtumą tarp 8 ir 10 balų padeda įveikti mažutė pataisa ir siuvėjo talentas. Jei drabužis kokybiškas ir jaučiate nenugalimą norą jį įsigyti, galbūt verta dar plačiau atverti piniginę ir jį pataisyti. Jei matote, kad neverta, palikite jį ramybėje. Bet nemanykite, kad galima taisyti tik kostiumėlius ir kitus brangius pirkinius – ne nuodėmė pataisyti džinsus ar velvetines kelnes, jei nuo trokštamų 10 balų juos skiria tik per platus juosmuo. Jei manote, kad su pataisytu drabužiu jausitės ir atrodysite puikiai, verta šito imtis.
George Brescia knyga „Keisk drabužius – keisk gyvenimą“
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)