Taip neskundžiama nutartimi nusprendė Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas, įpareigojęs Vilniaus apygardos administracinį teismą iš naujo nagrinėti „Lidl“ skundą.

Vilniaus savivaldybės administracijos sprendimas daro įtaką „Lidl Lietuvos“ teisėms, kadangi neapibrėžtam terminui apribota teisė įgyvendinti projektą. Nors formaliai galutinis sprendimas nėra priimtas, tačiau realiai pritarimas projektui nėra išduotas, todėl bendrovės teisės yra suvaržytos“, - rašoma teismo nutartyje.

Anot teismo, pirmos instancijos teismas netinkamai sprendė „Lidl Lietuvos“ skundo priėmimo klausimą.

„Lidl Lietuva“ siekia, kad būtų panaikintas savivaldybės balandį priimtas sprendimas nepritarti pastatų Giraitės gatvėje griovimui, taip pat Kultūros paveldo departamento išvada.

Buvusį Lietuvos kelių policijos tarnybos pastatą iš Turto banko už 2,46 mln. eurų „Lidl Lietuva“ įsigijo praėjusių metų rudenį.

Įmonė neatskleidžia, ką planuoja plėtoti teritorijoje, tačiau patvirtino, jog pastatą norima griauti. Miesto savivaldybė pastatą ir teritoriją įtraukė į apleistųjų sąrašą ir nurodė, kad jų nesutvarkius, nuo 2017 metų „Lidl Lietuvai“ taikys didesnį - 3 proc. nekilnojamojo turto mokesčio tarifą.

Šiuo metu tinklas Lietuvoje turi 20 parduotuvių. Į veiklos pradžią bendrovė skelbia investavusi 60 mln. eurų: 40 mln. eurų - į logistikos centrą prie Kauno, dar 20 mln. eurų - į parduotuves ir infrastruktūrą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (87)