Po šiuo tekstu DELFI skaitytojai ne tik diskutavo apie detalių svarbą vestuvėms, puokščių kainas, bet ir prisiminė su kokiomis verslininkų gudrybėmis teko susidurti, rengiantis šventei. Skaitytojai patarinėjo nuo paslaugas teikiančių asmenų slėpti, kad ruošiamasi vestuvėms.

„Verslininkai ir naudojasi tuo stebuklingu žodžiu „vestuvės“, – rašė viena komentatorė skaitytoja, slapyvardžiu „Ale“, papasakojusi, kaip jai pavyko įsigyti pigesnę nuotakos puokštę. – Mes padarėm kitaip: apžiūrėjom padarytas puokštes, kurios kainavo 30 litų (dabar – 8,7 euro) ir pasakėm pardavėjai, kad norim tokios pačios iš violetinių orchidėjų ir už tą pačią kainą. Pardavėjai užklausus, gal čia jaunajai puokštė, tad tipo ji kainuotų brangiau, atsakėm, kad ne, tik gimtadienis senmergei, kuri mėgsta violetinę spalvą.“

Kita moteris pasakojo informacijos apie šventę nenuslėpusi, todėl labai nustebo, kai puokštė pabrango 100 eurų.

„Prašiau gražios puokštės, sutarėm tiksliai, kokia – iš baltų rožių ir orchidėjų, sutiko padaryti už 60 eurų. Kai pasakiau, kad vestuvinė puokštė bus, tada sako, tai čia viskas keičiasi. Paskambina kitą dieną ir už tą pačią puokštę, be jokių pakeitimų jau 160 eurų nori. Sakau, gal jūs juokaujat, čia ne Šveicarija, brangieji“, – rašė moteris.

Dar viena skaitytoja pasakojo su dėl vestuvių išaugančios kainos gudrybe susidūrusi grožio salone – nepaminėjusi stebuklingo žodžio, moteris sumokėjo beveik perpus mažiau.

„Kirpėjai nesakiau, kad esu nuotakos mama, už šukuoseną sumokėjau 12 eurų... O draugė viską išsipasakojo – 20 eurų“, – stebėjosi patarimą kitų švenčių dalyviams pasakyti norėjusi skaitytoja.

DELFI skaitytoja „Hmm“ pasakojo itin nemalonią savo patirtį: pagalvojus, kad 10 žmonių grupė kavinėje šventė šventę, buvo paprašyta už patiekalus sumokėti daugiau. Tiesa, moteris su tokiomis sąlygomis nesutiko, o ir susitikimo tikslas buvęs visai kitas.

„Aš vienoje kavinėje pasiskambinau ir paprašiau darbo dieną pietums rezervuoti staliuką, nes bus 10 žmonių, kurie norės pavalgyti. Kad virėja galvos nesuktų, susakiau, ką valgysime. Gavome tris kartus didesnę sąskaita. Sakau, o kodėl tokia suma? Tai sako, mes gi šventę šventėm. Sakau, koks skirtumas, kokiu tikslu mes susirinkome... Patiekalai tai iš meniu. Sako, ne, tai gi židinį užkūrė ir patiekaluose buvo daugiau produktų. Nu, dovanokit, aš nei židinio prašiau, nei kažkokių ypatingų patiekalų. Žinau, kad kavinė ne populiari ir kad turėtų šviežių produktų, įspėjau, ką valgysim. Taip pat tai ne šventė, mes buvom kapinėse ir pagerbėm prieš metus mirusį žmogų. Aišku, nemokėjau tokios sumos. Paskaičiavau, kiek kainuoja patiekalai pagal meniu, tiek ir palikau“, – piktinosi ji.

Prašome jūsų – pasidalykite savo patirtimi! Į ką reikėtų atkreipti dėmesį, organizuojant vestuves, kokių sunkumų tenką patirti? Patarkite, kaip klaidų išvengti kitiems! Rašykite el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Vestuvės“ ir papasakokite!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)