„Nors vis dar vyrauja mitas, kad aknė yra nešvaros pasekmė, moksliškai įrodyta, jog didžiausią įtaką aknei turi hormonų disbalansas. Būtent dėl šios priežasties dažnai reikšmingą įtaką turi ne tik tinkamos kosmetikos priemonės, bet ir mitybos sureguliavimas. Kenčiantiems nuo aknės patariama bent kelioms savaitėms atsisakyti pieno produktų bei apriboti suvartojamo cukraus kiekį ir stebėti, kaip tai veikia odos būklę“, – sako „Eurovaistinės“ vaistininkė Virginija Šyvokaitė.

Kalbant apie kasdienę odos priežiūrą, renkantis tinkamiausias priemones, reikėtų laikytis kelių taisyklių:

* Nenaudoti stiprių alkoholio turinčių priemonių, kurios išsausina odą ir gali paskatinti dar aktyvesnę riebalinių liaukų veiklą (alkoholį išimtiniais atvejais galima naudoti tik tepant ant paties spuogo).

* Nekrapštyti ir nespaudinėti spuogų, nes tai paskatina bėrimų plitimą ir randelių susidarymą.

* Vengti papildomų dirgiklių veidui (naudoti porų nekemšančias kosmetikos priemones, stengtis nedirginti veido šampūnu ir panašiomis higienos priemonėmis).

* Naudoti patikimą apsaugą nuo saulės, nes spindulių sukeltas odos sausumas tik paskatina randelių susidarymą ir naujų spuogų atsiradimą.

* Pasikonsultuoti su specialistu. Priklausomai nuo aknės formos, gali būti skiriamas medikamentinis gydymas, dermatologinė kosmetika arba jų derinys.

Kaip kovoti su nugaros spuogais?

Baisu, kai spuogai nusėja veidą ir ypač nemalonu, jei išberia nugarą, juk jos pati nepasiekiate. Laimė, yra šiokių tokių gudrybių, kurios padės išsigydyti išbertą nugarą, rašoma purewow.com.

1. Vilkėkite laisvas palaidines.

Vilkėkite palaidines iš medvilnės ar kitokių natūralių medžiagų. Apgludę marškinėliai, sintetinės palaidinės skatins odą prakaituoti.

2. Duše susisekite plaukus.

Išsitepusi plaukus kondicionieriumi prieš maudydamasi po dušu susisekite plaukus, kad kondicionieriaus likučių neliktų ant nugaros. Karšta? Susikelkite plaukus į uodegą. Tegu šlapi ar susiriebalavę plaukai neliečia nugaros.

3. Dažnai skalbkite liemenėles.

Visus kūną liečiančius drabužius reikia kuo dažniau skalbti. Liemenėles skalbkite kas antrą dieną, naktinius drabužius – kas savaitę.

4. Pasportavusios iš karto išsimaudykite po dušu.

Pasportavusios ir paprakaitavusios (net jei suprakaitavote, patekusi į nesmagią situaciją) pasistenkite kuo greičiau nusiprausti, kad pakaitas neužkimštų porų.

5. Nusipirkite kokybišką prausimosi priemonę.

Pirkite dušo želė su salicilo rūgštimi ir nuolat ją naudokite. Yra puikių priemonių su minėta rūgštimi, kurios nedžiovina odos, pasidomėkite. Galima prausti nugarą ir su veido prausikliu (jei tik jame nėra benzoilio peroksido, kuris balina, taigi gali sugadinti drabužius).

6. Kruopščiai rinkitės skalbimo priemones.

Skalbimo priemonės su sintetiniais kvapais gali dirginti odą, išprovokuoti aknę. Geriau skalbti bekvapėmis priemonėmis, skalbikliais jautriai odai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (53)