Mergina šoka jau daugiau kaip pustrečių metų ir tikina, kad tai padėjo ne tik padailinti figūrą, bet ir labai sustiprino fiziškai ir psichologiškai, išgydė varginančius nugaros skausmus. Taip pat stulbinamai išlavino lankstumą ir suteikė labai daug džiaugsmo, pasitikėjimo savimi.

Lietuviai pakankamai konservatyvūs ir kompleksuoti, todėl čia, palyginus su užsienio šalimis, šis sportas nėra populiarus ir atsirado palyginti vėlai. Pirmoji Gretos treniruotė vyko tuo metu vienintelėje stulpo gimnastikos studijoje – „Pole dance Vilnius“. O vėliau, kai jos trenerė atsidarė savo studiją „RAI“, mergina perėjo ten. Pradėdama nesijautė drąsiai, nes nebuvo sportiška, jaudinosi, kad sunkiai seksis lavinti raumenų stiprumą ir lankstumą.

Dabar Greta džiaugiasi, kad pavyko greitai daryti pažangą, nors anksčiau jokiu sportu neužsiėmė. Lankyti pradėjo tiesiog iš smalsumo – tai atrodė daug įdomiau nei sporto salė. Pradėjusi lankyti priaugo 6 kg raumenų masės ir dabar, nors svarstyklės rodo daugiau, ji jaučiasi kaip niekada sveika ir patenkinta savo kūnu.

Kaip vyksta treniruotės?

– „Pole dance“ yra gimnastika ant vertikalaus skersinio. Šioms treniruotėms labai svarbus gerai atliekamas visų raumenų apšilimas, kadangi darant triukus yra nemaža rizika pasitempti raumenį ar susitraumuoti. Po apšilimo trenerė pradeda treniruotę pagal grupės narių galimybes. Žmonių skaičius grupėje priklauso nuo to, kiek studijoje stulpų.

Geriausia, kai prie vieno stulpo yra du žmonės, kad vienam jų atliekant pratimą kitas galėtų padėti, apsaugoti. Šis sportas gali būti pavojingas, todėl reikalauja susikaupimo ir savo jėgų apskaičiavimo. Muzika treniruočių metu nėra esminė, tik dėl fono, kadangi treniruotės yra labiau kaip sportas salėje, o ne šokiai pagal muziką aplink stulpą. Tačiau, žinoma, kartais būna treniruotės, kai mokoma būtent muzikalaus judėjimo, tada muzika parenkama pagal narių skonį.

Kokie stulpo gimnastikos privalumai?

– Šis sportas naudingas ir kūnui, ir sielai. Treniruočių metu dirba visi kūno raumenys, ypač rankos, pečių juosta, nugara, presas. Pradžioje gali pasirodyti, kad nieko nepajėgi, tačiau kūnas greitai sustiprėja ir galimybės plečiasi. Stulpo akrobatikos treniruotės man padėjo atsikratyti nuolatinio nugaros skausmo.

Taip pat šis sportas suteikė pasitikėjimo savimi. Prieš tai net neįsivaizdavau, kiek daug gali mano kūnas. Dabar atlieku triukus, kurie anksčiau atrodė nesuvokiami, pavyzdžiui, net negalėjau pasvajoti, kad padarysiu špagatą. Treniruotės sudegina daug kalorijų, todėl dabar pagaliau esu patenkinta savo figūra. Tai pakeitė mano gyvenimą, mastymą, požiūrį i save. Man asmeniškai, tai kaip terapija, padedanti pabėgti nuo sunkumų, nes šiame sporte atradau save.

Šioje sporto šakoje nėra ribų tobulėjimui, nes su kiekviena diena atsiranda vis daugiau stilių ir triukų, o tai motyvuoja ir ją pačią nuolat judėti pirmyn, nesustoti.

Treniruotės yra naudingos ir socialine prasme: grupės narės yra be galo draugiškos, tarsi šeima. Kai dirbau trenere, nuostabiausias dalykas atėjus į studiją man buvo matyti besistengiančius žmones ir juos įkvėpti siekti vis daugiau. O mokinių pagyros, susidomėjimas ir šypsenos – didžiausias apdovanojimas.

Ko galima pasiekti lankant „Pole dance“ užsiėmimus?

– Į treniruotę kiekvienas ateina dėl skirtingų priežasčių. Nuo to priklauso ir pasiekimai. Pati Greta į stulpo akrobatiką žiūrėjo ne kaip į hobi, o į tai, ką norėjo daryti profesionaliai, todėl atidavė labai daug jėgų ir nemažai pasiekė: vedė seminarą Šveicarijoje, tapo trenere ir, kaip jau minėta, padailino figūrą, išlavino lankstumą, išgydė nugaros skausmus, įgavo pasitikėjimo savimi.

Norintiems daugiau vyksta labai daug „Pole dance“ čempionatų visame pasaulyje ir, kaip tikina trenerė Greta, ši sporto šaka gali būti įtraukta ir į olimpines varžybas. Konkursuose būna puiki proga įvertinti save, pasisemti naujų idėjų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)