Visų mylimas aktorius mirė apsuptas šeimos narių savo namuose Stamforde, Konektikuto valstijoje.

Jo sūnėnas Jordanas Walkeris-Pearlmanas papasakojo apie paskutines G. Wilderio gyvenimo valandas su šeima.

Legendinis 83 m. komikas mirė nuo Alzheimerio ligos komplikacijų. Šią ligą jis laikė paslaptyje, nes nenorėjo liūdinti savo gerbėjų. Pasak jo, jis negalėjo pakęsti minties apie tai, kad pasaulyje liks bent viena šypsena mažiau. Pranešime apie aktoriaus mirtį jo sūnėnas atskleidė, kad tylėti apie ligą G. Wilderį vertė ne tuštybė, bet nenoras nuvilti vaikus.

„Sprendimas laukti iki dabar ir nepasakoti apie ligą buvo ne tuštybė, jam labiau rūpėjo, kad visi tie vaikai, kurie jam šypsodavosi ir šaukdavo „Štai Vilis Vonka“, neturėtų išklausyti suaugusiųjų pasakojimo apie ligą ir kančias, ir kad vaikų džiaugsmas nevirstų nerimu, nusivylimu ar pasimetimu“, – pasakė aktoriaus sūnėnas.

J. Walkeris-Pearlmanas pasakė, kad G. Wilderio šeima jaučia neapsakomą sielvartą ir liūdesį. Jis pridūrė: „Mintis apie gyvenimą be jo mums nepakeliama.“

G. Wilderis iki pat mirties išliko šelmiškas: paskutinėmis savo savaitėmis jis su malonumu bučiuodavo savo žmoną Karen, žiūrėdavo daug vesternų.

Aktoriaus sūnėnas pasakė, kad kai G. Wilderis gulėjo mirties patale, jis ir kiti šeimos nariai jį laikė už rankų.

„Jis mirė spausdamas mūsų rankas su ta pačia meile ir švelnumu, kaip darė visuomet, kiek jį prisimenu“, – pasakojo sūnėnas.

„Kai mes susikibome rankomis, ir jis paskutinį kartą įkvėpė, muzikos grotuvas, kuris buvo nustatytas groti kūrinius atsitiktine tvarka, paleido vieną iš jo mėgstamiausių dainininkių, Ellą Fitzgerald. Jai dainuojant „Somewhere Over the Rainbow“, jis iškeliavo.“

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)