Ne paslaptis, kad gėlių kainos priklauso ne tik nuo metų laiko. Anot floristų, kuo mažesnis miestelis, tuo pigesnės gėlės. Daugelis vilniečių įsigudrina didelėms šventėms ruoštis iš anksto ir gėles, kurios greit nevysta, pirkti didesniais kiekiais ne tik sau, bet ir kitiems šventės svečiams. Gėlininkų teigimu, panašaus principo laikytis galima ir rugsėjo 1-ąją.

Kėdainiuose įsikūrusios gėlių parduotuvės “Tik gėlės” vadovė Vilma pasakojo, kad šią vasarą sulaukė itin daug užsakymų vestuvėms iš didžiųjų Lietuvos miestų. “Į mus kreipiasi todėl, kad pigiau beveik tris kartus”, - sakė pašnekovė. Tiesa, jos teigimu, kainos prieš rugsėjo 1-ąją šiek tiek kyla ir pas juos.

Gėlių žinovai mokyklinukams pataria rinktis paprastas ir greit nevystančias gėlės. “Viena tobuliausių gėlių šiai šventei yra kardelis. Ne veltui ši gėlė yra tapusi savotišku rugsėjo 1-osios simboliu. Taip yra dėl to, kad kardelis gali ilgą laiką būti be vandens. Kardelius ypač rekomenduoju berniukams, kurie dažnai gėles neša vilkdami žeme kaip šluotą. Kardelis tikrai atlaikys, nes tai nėra trapi gėlė”, - pasakojo floristė Vilma.

Rugsėjo 1-osios klasika taip pat tapusios ir rožės, tiesa jas rekomenduojama pirkti šviežias. Gėlininkų nuomone, vis labiau populiarėja ir įvairios gėlių kompozicijos.

“Puokštes taip pat svarbu pasirinkti ir greit nevystančių gėlių. Labiausiai rekomenduočiau spalvotas chrizantemas, gvazdikus”, - teigė pašnekovė.

Kėdainiuose kelios dienos prieš rugsėjo 1-ąją kardeliai kainavo 1 eurą, o įvairių puokščių kompozicijų kainos svyravo nuo 3 eurų iki 5 eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (75)