Nors vasaros pradžioje B. Vanagas neslėpė, kad galutinio sprendimo dėl 2017 metų Dakaro ralio, vyksiančio Paragvajaus, Bolivijos ir Argentinos keliais, dar nėra, tačiau, sėkmingos derybos su prestižinių varžybų organizatoriais leido padėti tašką dvejonėms.

Kalbėdamas su DELFI trečiadienio rytą B. Vanagas neslėpė, kad prieš priimant šį sprendimą svarstė ir kitų varžybų organizatorių pasiūlymus.

„Dakaro organizacija milžiniška, bet didžiausias dėmesys jose skiriamas gamyklinėms komandos, nors didelį finansinį krūvį patiria visi be išimties. O lenktynių pasirinkimas yra nemenkas – vyksta ir Afrikoje, ir kitur, ir mus į jas kviečia. Žinoma, Dakaras yra prestižiškiausios iš jų.

Per paskutinius ketverius metus mes jiems taip pat sukūrėme istorijų – tiek linksmų, tiek liūdnų, todėl jie norėjo mus ir vėl pamatyti. Turėjome sąrašą varžybų, kuriose būtų galima dalyvauti ir viską sudėlioję nusprendėme vėl važiuoti Dakare“, – atskleidė penktą sykį į šį maratoną besileisiantis lenktynininkas.

Nuo 2013-ųjų Dakaro ralio varžybose kasmet dalyvaujančiam B. Vanagui priklauso geriausias Lietuvos sportininkų rezultatas – 24-oji automobilių įskaitos vieta 2015-aisiais. Šiemet prestižinėse lenktynėse su šturmanu iš Lenkijos Sebastianu Rozwadowskiu važiavęs lietuvis galutinėje įskaitoje užėmė 26-ą vietą.

Kitų metų lenktynėse ir vėl išvysime lietuvio ir lenko tandemą. „Su Sebastianu turime įvairių planų ir vien Dakaru jie neapsiriboja“, – sakė B. Vanagas.

Paklaustas, kokiu automobiliu leisis į ralio maratoną kitais metais, lietuvis atsiduso.

„Čia yra kol kas liūdniausias klausimas. Planavome automobilio pasirinkimą dar metų pradžioje, kai visi kiti neskuba, nes mes savo biudžetu negalime lygintis su didesnių šalių komandomis ir laukti. Tačiau žmogus planuoji, o visata juokiasi.

Mašiną turėjome turėti rugsėjo 15 dieną, bet pasikeitė situacija, nes tiekėjas nesugebėjo išpildyti mūsų sąlygų. Taigi, planas neišdegė ir dabar teks rinktis kitą variantą. Turime dar du variantus ir vieną iš jų pasirinksime per artimiausias kelias savaites. Žinoma, šiuo metu konkurencija dėl automobilių jau gerokai išaugusi ir kainos kyla, bet ką padarysi“, – peripetijas atskleidė B. Vanagas.

2017 metų Dakaro ralio varžybos vyks sausio 2-17 dienomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)