Pirmą kartą savo jėgas „PRO“ lygoje išbandys ir Andrius Surplys.

„Šiemet pirmieji metai, kai stengiuosi važiuoti pilną „drifto“ sezoną“, – sakė A. Surplys, prie savo BMW V8 variklio sumontavęs „Jaguar“ turbo kompresorių ir tik neseniai baigęs sudėti „visus taškus ant i“.

„Šiam sezonui iš tiesų daug ruošiausi. Varikliui sumontuotas turbo kompresorius, automobilio radiatorius perkeltas į galą. Viską reikėjo daryti pačiam, neradau jokios informacijos internete ar pas kolegas. Taip pat koją kišo ir turimas ribotas biudžetas.

Kompresorius pradėjo pilnu pajėgumu dirbti tik įpusėjus šiam sezonui. Ilgai reikėjo kovoti ir su automobilio variklio kaitimu. Bet, manau, automobilis jau pasiruošęs, kaip ir aš.

Dar šiandien automobilį papildė nauja greičių dėžė, dar stipresnis sankabos komplektas. Mano automobilis dėl kompresoriaus turi net 400 AG, tai tikrai nėra didžiausi skaičiai „PRO“ lygoje, bet tai manęs neatbaido slysti šalia stipriausių Baltijos vairuotojų. Šitos varžybos man bus didžiausias iššūkis“, – su nekantrumu kalbėjo Andrius.

„Drift Devil“ komanda turės ir atstovą pirmą kartą bandantį savo jėgas Latvijos „PRO-AM“ lygoje, tai – Vitalijus Retenis.

„Šis sezonas man pirmasis. Stengiuosi važiuoti visose varžybose, kuriose mano automobilis atitinka reikalavimus. Važiuoju daug, nes tikrai turiu daug mokytis, norėdamas siekti aukštesnių rezultatų. Šių metų mano tikslas buvo praeiti kvalifikaciją, tad sezonui įpusėjus savo lūkesčius dažnai viršiju.

Latvijos „PRO-AM“ lyga man bus didžiausias iššūkis. Dėl šito renginio vos prieš keletą dienų baigiau dėti į automobilį surenkamus saugos lankus. Techninei komisijai automobilis paruoštas, su nekantrumu laukiu galimybės pasisemti patirties iš kaimynų „drifterių“, – pasakojo V. Retenis.

Šios varžybos svarbiausios D. Macpreikšui.

„Sezono pradžioje Latvijoje užėmęs pirmąją vietą Baltijos šalių čempionate supratau, kad įsipareigojau dalyvauti visuose jų etapuose. Kitos varžybos buvo Estijoje. Tai buvo pačios sunkiausios varžybos mano karjeroje.

Prieš pat išvykstant iš Lietuvos iššokęs žvėris ant kelio kainavo visą kolegos tralo priekį. Turėjau greitai ieškoti išeities, kaip pasiekti Estiją. Gavęs kitą tralą išvykau. Atvykęs dar pirmąją treniruočių dieną patyriau labai didelę avariją. Nors kelio danga buvo šlapia, bet automobilis važiavo daugiau kaip 100 km/val. greičiu. Net nespėjęs paspausti stabdžio trenkiausi savo durimis į šieno rutulius.

Lūžusi automobilio važiuoklė buvo sutvarkyta, bet stiprūs kaklo skausmai greitai sustabdė mano treniruotes. Kitą dieną važiuojant daug didesniu greičiu rėžiausi automobilio priekiu į tą pačią vietą. Tai kainavo man ne tik praloštas varžybas. Automobilio važiuoklė lūžo, visa apdaila netaisoma ir galiausiai viską sutvarkius sprogo automobilio variklis.

Buvo labai sunku atsitiesti, bet pagaliau jaučiuosi pilnai pasiruošęs. Rėmėjų pagalba dabar automobilis pilnai paruoštas, su nekantrumu laukiu savaitgalio. Esu pasiruošęs atiduoti visas savo jėgas!“, – nuotykius pasakojo D. Macpreikšas.

Komandos prezidentas K. Kelpša šiemet kaip niekada laimingas.

„Labai džiaugiuosi subūręs didžiausią komandą krašte. Savaitgalį išties laukia didelis „drifto“ renginys. Džiaugiuosi, kad pagaliau ne mes dviese su Donatu atstovausime komandai stipriausiuose renginiuose. Pagaliau ir Andrius prisijungs prie mūsų. Jis šiemet viršija visus mano lūkesčius.

Taip pat labai didžiuojuosi Donatu – jis praaugo ir mane. Donatas su kiekvienais metais labai sparčiai tobulėja. Šį savaitgalį parodysim viską, ką galim geriausiai!“ – neslėpdamas šypsenos kalbėjo K. Kelpša.

Komanda kviečiame visus jos gerbėjus atvykti palaikyti ir apsilankyti „pit zonoje“ ar pasidaryti asmenukę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją