Sprendimas priimtas po Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektorių pakartotinio patikrinimo, įsitikinus, kad įmonė tinkamai įgyvendino visas trūkumų šalinimo plane numatytas priemones.

„Atlikus pakartotinius aplinkos ir gamybos įrenginių plovinių tyrimus, mikrobinė tarša nenustatyta. Patikrinimo rezultatai parodė, jog įmonė tinkamai ir efektyviai atliko patalpų valymo ir dezinfekavimo darbus, taip pat pašalino kitus inspektorių nurodytus trūkumus, todėl ir leista atnaujinti veiklą“, – teigia Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Veterinarijos sanitarijos skyriaus vedėjas Mantas Staškevičius.

UAB „Judex“ veikla dėl nustatytų pažeidimų buvo laikinai sustabdyta šių metų rugpjūčio pradžioje.

„Aišku, įmonė išlieka padidintos rizikos grupėje ir bus tikrinama dažniau. Dagiau bus imama laboratorinių tyrimų“, - kalbėjo M. Staškevičius.

„Judex“ advokatas Linas Šarkys teigė, kad bendrovė pamažu pradeda atnaujinti veiklą, deramasi su prekybos tinklais dėl įmonės produkcijos pardavimų atnaujinimo.

„Gamybos apimtys taip pat didės palaipsniui, todėl nereikėtų tikėtis, kad visos parduotuvių lentynos bus iš karto užpildytos.

Šiuo metu deramasi su prekybininkais, todėl negalima pasakyti, kuriuos prekybos centrus „Judex“ produkcija pasieks pirmiausia“, - BNS atsiųstame komentare tvirtino L. Šarkys.

Maisto ir veterinarijos tarnyba pirmadienį pakartotinai baigė tirti „Judex“ patalpų mėginius ir juose nerado jokių bakterijų. Rugpjūčio viduryje tarnybai atlikus pirmąjį patalpų patikrinimą po dezinfekavimo, buvo rasta entero bakterijų, kurios rodo, kad gamybos procesas ir patalpos yra nepakankamai švarios bei netinkamai dezinfekuojamos. Tuomet bendrovei buvo nurodyta atlikti pakartotinę dezinfekciją.

Tarnyba, rugpjūčio 19 dieną baigusi 230-ties „Judex“ produkcijos mėginių tyrimą, paskelbė, kad koldūnuose „Liuks“ rasta salmonelių, o 6-iuose mėginiuose - didesnė nei leistina žarninių lazdelių koncentracija. Be to, Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Veterinarijos tarnybai pateikti dokumentai rodė, kad dar viena bakterija — listerija — rasta Rusijos rinkai skirtuose „ Judex “ koldūnuose „Russkije“.

STT įtaria, kad „Judex“ per Seimo narį Petrą Gražulį siekė paveikti Valstybinę maisto ir veterinarijos tarnybą, kad ši neskirtų nuobaudų už pažeidimus. Šiame tyrime jos vadovui Jonui Miliui pareikšti įtarimai prekyba poveikiu ir piktnaudžiavimu tarnyba. Teisėsauga taip pat įtaria, kad tarnyba ar jai pavaldžios įstaigos galėjo gauti informacijos iš Rusijos apie „ Judex “ produkcijoje rastą listerijos bakteriją, tačiau šį faktą nuslėpė ir nesiėmė veiksmų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (130)