RKOA jau anksčiau skelbė, kad Rusijos kelionių operatorės pradėjo ruošti poilsio paketų turus į Turkiją. Asociacija taip pat pažymėjo, kad, "ekspertų prognozėmis, turistų srautai rugsėjo-spalio mėnesiais bus nedideli".

Sekmadienį Rusijos premjeras Dmitrijus Medvedevas patvirtino įsaką, kuriuo atšaukiamas užsakomųjų skrydžių tarp Rusijos ir Turkijos draudimas.

2015 m. lapkričio 28 d. Rusija įvedė Turkijai sankcijas praėjus keturioms dienoms po to, kai Turkijos karinės oro pajėgos netoli sienos su Sirija numušė Rusijos lėktuvą.

Pagal atitinkamą Rusijos prezidento Vladimiro Putino įsaką nuo 2016 m. sausio 1 d. atšauktas bevizis režimas su Turkija. Be to, prezidentas uždraudė įvežti į Rusijos teritoriją kai kurių rūšių prekes, kurių kilmės šalis yra Turkija, arba apribojo jų įvežimą. Taip pat įvestas užsakomųjų skrydžių tarp Rusijos ir Turkijos draudimas.

Šių metų rugpjūtį per Turkijos prezidento Recepo Tayyipo Erdogano ir Rusijos prezidento V. Putino susitikimą buvo priimtas sprendimas dvišaliuose santykiuose susigrąžinti ikikrizinį lygį.

Per pirmuosius šešis šių metų mėnesius Rusijos turistų srautai į Turkiją sumažėjo 87,4 proc. iki 183,8 tūkst. žmonių, rodo Rusijos kultūros bei turizmo ministerijos duomenys.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)