DELFI publikuotame straipsnyje Aldona guodėsi, kad ne visuomet gyvenimas miesto centre buvo tokia kančia. Anot jos, anksčiau šurmulys nebuvo toks erzinantis, tačiau, kai netoliese duris atvėrė nauja pasilinksminimų vieta ir čia šėliotojai pradėjo ūžti kone iki ryto keturias dienas per savatę, ji pratrūko.

„Iki 23 val. bumčikus klausyti – dar geras variantas. Kelis kartus per savaitę čia vyksta privatūs vakarėliai, švenčiamos vestuvės su būgnais ir riksmais. Atrodo, kad čia pat tai vyksta, mano bute. Ir taip – iki 3 valandos nakties. Nėra kur dėtis namie. Aš jau ne tik miegoti, bet tiesiog būti negaliu. Nueinu į vonią, susiraitau. Jei būnu kambaryje, atrodo, kad šokių klube. Apie miegą nė kalbos negali būti, taip duoda per galvą tie bumčikai, kad iškvailėti gali – 6-8 valandas nepertraukiamai“, – guodėsi Aldona.

A. Maldeikienė, pasidalijusi šiuo straipsniu savo feisbuko anketoje, išsakė nuomonę, kuri – visiškai priešinga ponios Aldonos nuostatoms. Anot A. Maldeikienės, norintiems patogiai išsimiegoti vertėtų rinktis miegamuosius rajonus.

„Jau 22 metus gyvenu vienoje judriausių Senamiesčio gatvių. Langai į gatvę. Mano name pirmame aukšte veikia dvi kavinės — „Osterija de Luca“ ir „Pranciškonai“. Priešais langus dar viena — „Dublis“. Per visą laiką nė karto nebuvo jokių problemų, jokio triukšmo ar kokių girtų apsistumdymų. Gal vis dėlto norint gyventi Senamiestyje verta ir į langus investuoti?

Kaip Vilniaus Tarybos narė suvokiu, kad problema abipusė. Pensijoje neketinu gyventi Senamiestyje ir ne dėl triukšmo. Tikrai yra ramesnių vietų arčiau žemės. Ir visi Senamiesčio gyventojai iš esmės turi tokį turtą, kuri iškeisti ar parduoti nėra neįmanoma. Pažiūrėkime, kaip atrodo Vakarų Europos sostinių senamiesčiail, Pas mus dar labai labai mažai vietų, kur vakare galima leisti laiką“, – feisbuke dėstė A. Maldeikienė ir tokia savo nuomone įplieskė nemenką diskusiją.

A. Maldeikienės įrašas feisbuke įplieskė diskusiją, kurioje susirėmė ir tie, kurie miesto centrą įsivaizduoja kaip ramybės oazę, ir tie, kuriems šurmulys ten visiškai netrukdo. Vis dėlto A. Maldeikienė DELFI patikino, kad jos nuomonė tvirta ir ji neketina jos keisti.

„Trakų gatvė, kurioje gyvenu, pakankamai triukšminga. Ir penktą ryto kai kas praeina ir parėkauja, – kalbėjo Vilniaus miesto tarybos narė. – Bet tie žmonės, kurie čia rinkosi būstą, suprato, kad bus daug socialinio judesio. Senamiestis nėra ta vieta, kuri skirta patogiai išsimiegoti, todėl ir egzistuoja miegamieji rajonai.“

Pašnekovė įvardijo, kad ir vakar, paskutinio vasaros sekmadienio vakarą, jai teko ilgokai girdėti besilinksminančius miestiečius. „Vakar triukšmas tęsėsi maždaug iki be penkiolikos dvylika. Bet tai buvo viena gražiausių metų naktų. Buvo šilta, tad teko atsidaryti langus, – kalbėjo A. Maldeikienė. – Kiekvienas turi suprasti, kad egzistuoja ir kiti žmonės. Ar jie turi eit miegot 22 valandą, ar į Šėškinę eit triukšmaut? Noriu, kad Vilnius būtų gyvas ir žmonės jaustųsi linksmesni. Noriu kitokios Lietuvos.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (98)