Vietinė žiniasklaida rašo, kad vienas ar daugiau įtariamųjų detonavo sprogmenis prie vienos iš laboratorijų. Sprogmuo buvo įtaisytas automobilyje.

Televizija RTL nurodė, kad prieš 2 val. 30 min. vietos (3 val. 30 min. Lietuvos) laiku į incidento vietą įvažiavo lengvasis automobilis, pramušęs tris tvoras, o „vienas arba daugiau“ įtariamųjų susprogdino bombą prie instituto laboratorijų pastato. Laboratorijos užsiliepsnojo. Toks pranešimas buvo išplatintas televizijos transliuotojo RTL.

Visuomeninis transliuotojas RTBF pranešė, kad žmonės nenukentėjo, bet buvo padaryta nemaža žala.

Į įvykio vietą pasiųsta policija uždarė teritoriją.

Šis institutas padeda ir konsultuoja Belgijos teisėtvarkos institucijas, vykdančias tyrimus.

Belgijoje teroro lygis šalyje vis dar siekia 3, po to, kai kovo mėnesį „Islamo valstybė“ prisiėmė atsakomybę už teroro aktą Briuselio oro uoste ir metro stotyje. Išpuolio metu žuvo 32 žmonės.

Vietinė žiniasklaida kol kas nepraneša, kas atsakingas už išpuolį.

Pasak pareigūnų, kol kas nėra jokių priežasčių sieti šį išpuolį su terorizmu, nors Belgijoje tebetvyro didelė įtampa dėl kovą „Islamo valstybės“ kovotojų įvykdytų pražūtingų sprogdinimų. Tikėtina, kad pastarasis išpuoli tebuvo nusikaltėlių mėginimas sunaikinti įkalčius.

„Kaimynystėje buvo suimti penki žmonės... Šiuo metu jie apklausiami, siekiant išsiaiškinti, ar yra kaip nors susiję su šiuo incidentu“, – per spaudos konferenciją sakė Briuselio prokuratūros atstovė Ine Van Wymersch.

„Teroro akto galimybė nepatvirtinta“, – ji nurodė atskirame pranešime.

„Nereikia nė sakyti, kad keli asmenys galėjo norėti sunaikinti įkalčius... Vyksta tyrimas, nagrinėjamos kelios versijos“, – sakoma pranešime.

Sprogimas driokstelėjo pirmadienį paryčiais nacionalinio Kriminologijos instituto teritorijoje Briuselio šiauriniame priemiestyje Neder over Hembeke.

Pasak I. Van Wymersch, kriminalistikos laboratorija, renkanti ir analizuojanti daiktinius įrodymus, „buvo pasirinkta neatsitiktinai; ji yra svarbi teisingumo departamento dali ir tvarko jautrią informaciją, susijusią su keliomis nagrinėjamomis bylomis“.

Žiniasklaidos pranešimuose sakoma, kad kažkoks lengvasis automobilis pramušė komplekso vartus ir rėžėsi į pastatą, o laboratorijoje driokstelėjo keli sprogimai.