„Visiškai neteisinga, ką sako kai kurios šalys: „Apskritai kalbant, mes pas save nepageidaujame musulmonų“, – A. Merkel sakė Vokietijos visuomeninei televizijai ARD.

Ji išsakė palaikymą migrantų kvotų sistemai ir aiškino, kad „kiekvienas turi atlikti savo pareigą“ ir kad „turi būti rastas bendras sprendinys“.

Bendra Europos migracijos politika – itin prieštaringai vertinamas klausimas. Jis bus svarstomas per ateinantį mėnesį vyksiantį ES viršūnių susitikimą, o Bendrijos rytinės narės – Čekija, Vengrija, Lenkija ir Slovakija – atsisako priimti pabėgėlių pagal viso bloko masto kvotų sistemą, palaikomą Berlyno.

Slovakijos prezidentas Robertas Fico pažadėjo, kad „niekada neatveš nei vieno musulmono“ į savo šalį.

2015 metais Vokietija priėmė apie milijoną prieglobsčio prašytojų, daugiausiai iš Sirijos, Irako ir Afganistano. Prognozuojama, kad per šiuos metus į šalį atvyks dar iki 300 tūkst. žmonių, sekmadienį nurodė Federalinis migrantų ir pabėgėlių biuras (BAMF).

Pernai rugsėjį A. Merkel priimtas sprendimas atverti duris prieglobsčio ieškotojams daugelio ES šalių, ypač rytinių narių, laikomas kvietimu tolesnei masinei migracijai.

Vokietija tvirtai remia raginimą įvesti kvotas, pagal kurias būtų dalijami Bendriją pasiekiantys atvykėliai.