Prieš pirmas penktadienio treniruotes ekipa čempionato lyderio automobilyje sumontavo naują vidaus degimo variklį, MGU-K, MGU-H ir turbiną. Prieš antrus važiavimus, komanda dar kartą pakeitė šiuos komponentus.

Kadangi L. Hamiltonas treniruočių metu panaudojo šeštą ir septintą MGU-H ir turbiną, sportininkui buvo skirta 30 starto pozicijų bauda.

Antrų treniruočių metu britas taip pat naudojo penktą vidaus degimo variklį bei MGU-K. Jei šie elementai atetiyje vėl bus pakeisti, lenktynininkui teisėjai vėl skirs starto pozicijų baudą.

„Mercedes“ komanda neatmeta galimybės atlikti dar kelis pakeitimus prieš prasidedant šeštadienio F-1 treniruotėms.

Kadangi L. Hamiltonui jau yra skirta 30 starto pozicijų bauda, o varžybose dalyvauja 22 sportininkai, bet koks kitas elemento keitimas neturės jokios reikšmės startinės pozicijos atžvilgiu.

F. Alonso skirta 35 starto pozicijų bauda

Dėl jėgainės bei jos elementų keitimo, F-1 lenktynes Belgijoje iš rikiuotės galo pradės ne tik L. Hamiltonas, bet ir „McLaren“ pilotas Fernando Alonso.

„Honda“ prieš šį savaitgalį panaudojo septynis variklio tobulinimui skirtus taškus ir į Belgiją atvežė patobulintą jėgainę. Tačiau dėl vandens nutekėjimo ERS sistemoje, F. Alonso su nauju varikliu įveikė vos 3 ratus.

„McLaren“ vėliau ispano automobilyje sumontavo naują vidaus degimo variklį, MGU-H, MGU-K, turbiną ir kitus su hibridine sistema susijusius komponentus. Kadangi ispano automobilyje visi paminėti elementai buvo pakeisti šeštą kartą, sportininkui buvo skirta 35 starto pozicijų bauda.

Už turbokomopresoriaus keitimą M. Ericssonui 10 starto pozicijų bauda

„Sauber“ ekipos pilotas Marcusas Ericssonas papildė sportininkų gretas, kuriems buvo skirtos starto pozicijų baudos už jėgainės elemento keitimą.

Prieš penktadienį Belgijoje vykusias F-1 treniruotes šveicarų ekipa švedo automobilyje pakeitė ne tik vidaus degimo variklį, bet ir turbokompresorių. Tai penktas „Ferrari“ motoras, kurį šiemet naudos M. Ericssonas. Tuo tarpu turbokompresorius buvo pakeistas šeštą kartą. Būtent už tai sportininkui buvo skirta 10 starto pozicijų bauda.

Daugiau F-1 naujienų skaitykite čia.