„Kol sandoris nebus užbaigtas, visos paslaugos klientams ir toliau bus teikiamos, kaip įprasta“, – DELFI sakė DNB banko komunikacijos vadovas Valdas Lopeta ir „Nordea“ Lietuvos skyriaus komunikacijos vadovas Vaidotas Cucėnas.

Anksčiau skelbta, kad bankų susitarimą dar turi patvirtinti atsakingos bankų veiklą ir konkurenciją prižiūrinčios institucijos, tikimasi jog procesas bus baigtas 2017 metų antrą ketvirtį.

„Šiuo metu DNB turi 178 bankomatų tinklą visoje Lietuvoje, iš jų 58 yra pinigus ir išduodantys, ir priimantys bankomatai“, – nurodė V. Lopeta.

V. Cucėnas priminė, kad „Nordea“ klientams prieinami 204 bankomatai ir jais klientai gales naudotis ir toliau.

Šiuo metu DNB bankomatų tinklas yra bendras su SEB banku. Tuo metu „Nordea“ bendrą bankomatų tinklą turi su „Citadele“, „Danske Bank“ ir Šiaulių banku. Kaip ši situacija keisis kol kas neaišku.

„Nerimauti nereikėtų“, – sakė „Nordea“ atstovas.

Apie DNB ir „Nordea“ susijungimą paskelbta rugpjūčio 25 dieną. Bankai susitarė sujungti veiklą Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje ir sukurti naują pirmaujantį universalų banką Baltijos šalyse.

Naujasis bankas bus registruotas Estijoje, o Lietuvoje ir Latvijoje veiks šio banko filialai.

„Nordea“ ir DNB Baltijos šalyse šiuo metu turi atitinkamai 1,3 tūkst. ir 1,8 tūkst. darbuotojų bei 8 mlrd. eurų ir 5 mlrd. eurų aktyvų.

„Nordea“ bankas Lietuvoje veiklą pradėjo 2000 metais. Šiuo metu bankas pagal valdomą turtą užima ketvirtą vietą tarp Lietuvoje veikiančių bankų. Banke dirba 320 darbuotojų. Pats „Nordea“ bankas yra didžiausia finansinių paslaugų grupė Šiaurės Europoje. „Nordea“ akcijos yra kotiruojamos „Nasdaq OMX“ Šiaurės Europos vertybinių popierių biržose Stokholme, Helsinkyje ir Kopenhagoje. Didžiausi akcininkai – „Sampo Plc“ (21,3 proc.), „Nordea Fonden“ (3,9 proc.), „Swedbank Robur Funds“ (2,5 proc.).

„DNB Lietuva“ priklauso didžiausiai Norvegijos finansinių paslaugų grupei. Lietuvos banko sektoriuje „DNB“ yra trečias bankas pagal dydį. Lietuvoje aptarnaujama apie 860 tūkst. privačių ir verslo klientų. Įmonėje dirba 1,1 tūkst. žmonių. DNB banko grupę sudaro DNB bankas, DNB būstas, DNB investicijų valdymas ir „Intractus“,„Industrius“ ir „Gėlužės projektai“. Norvegijos finansų paslaugų grupės „DNB AS“ 34 proc. akcijų valdo Norvegijos vyriausybė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)