Pasak įmonės „American Customer Satisfaction Index“ (ACSI) atstovų, palyginti su ankstesnių metų duomenimis, pirkėjai šiemet yra labiau patenkinti įsigytais naujais automobiliais. Naujas transporto priemones įsigijusiųjų pasitenkinimas nuo pernai išaugo 3,8 proc., apžvelgia „Autoevolution“.

Įdomu tai, kad po trejus metus stebėtų prastėjančių pirkėjų atsiliepimų, dabar automobilių pramonė atsidūrė JAV pirkėjų pasitenkinimo vertinimo sąrašo viršūnėje.

Pernai ACSI stebėjo 24 įmones. Šešiolikai iš jų pavyko pagerinti pelnomus pirkėjų pasitenkinimo rodiklius. Be to, Azijos, JAV ir Europos prekių ženklai vertinami labai panašiai.

Deja, ne visoms įmonėms pavyko pagerinti rezultatus. Pavyzdžiui, penki stebėti automobilių gamintojai pastaruoju metu sulaukia mažiau palankių pirkėjų vertinimų.

Tyrimas atskleidė, kad pirkėjai buvo ypač patenkinti 2015-aisiais įsigytų automobilių veikimu, patikimumu ir stilinga išvaizda. Tačiau rezultatą gadino atsiliepimai apie garantijas ir tikrąjį degalų sunaudojimą. Pagal šiuos du kriterijus apklausoje dalyvavę pirkėjai pateikė prasčiausius vertinimus.

Sprendžiant iš 2016-ųjų metų pasitenkinimo rodiklių, geriausiai amerikiečių vertinami „Lincoln“ automobiliai. Jie surinko net 87 balus iš 100 galimų. Antroje vietoje šiek tiek nuo lyderio atsilikusi „Honda“. Trečia vieta atiteko BMW. Šios markės automobiliai surinko vos pora balų mažiau už lyderį. Tiek pat surinko ir „Toyota“.

Labiausiai į teigiamą pusę pakrypo „Infiniti“ markės pirkėjų vertinimai, kurie, palyginus su praeitais metais, tapo 9 proc. Geresni. Daugiausiai smuko (8 proc.) „Acura“ pirkėjų pasitenkinimas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (112)