Daugiau nei 16 000 kv. m logistikos centro projektavimą „Mitnija" baigs ir statybą pradės šių metų lapkritį. Statybos darbai bus baigti per 9 mėnesius, t. y. 2017-ųjų liepą.

Naujame 16 000 kv. m „Aibės" logistikos centre apie 5 000 kv. m užims temperatūrinis sandėlis, iš kurio planuojama vykdyti vaisių ir daržovių, pieno, mėsos ir kitų temperatūrinio režimo reikalaujančių produktų logistiką. Taip pat bus įrengtos administracinės patalpos, parduotuvė, valgykla, numatyta galimybė įrengti kulinarijos ir konditerijos cechus.

„Mitnijos" projektuojamas „Aibės" logistikos centras sunaudos 20 proc. mažiau energijos nei kiti panašios paskirties statiniai. Visos pagrindinės logistikos centro inžinerinės sistemos bus valdomos automatizuota sistema.

„Mitnijos" generalinis direktorius Julius Gendvilis teigia, kad projektavimo ir statybos paslauga populiarėja ir Lietuvoje. Šių metų pradžioje kompanija pasirašė dvi projektavimo ir statybos sutartis - su NATO dėl Lietuvos karinių oro pajėgų aviacijos bazės Šiauliuose infrastruktūros rekonstrukcijos ir modernizavimo ir bendrove „Alita" dėl sandėlių projektavimo ir statybos Alytuje.

Naujajame „Aibės" logistikos centre krovinių apyvartumas sieks beveik 220 000 kub. m per metus; čia bus įrengti 19 prekių priėmimo ir 14 prekių išdavimo vartų, kurie per dieną vidutiniškai galės priimti apie 80 krovininių automobilių.

UAB „Aibės logistika" tiekia prekes daugiau nei į 750 „Aibės" parduotuvių visoje Lietuvoje, eksportuoja į kaimyninę Latviją. Prekės Lietuvoje tiekiamos pagal parduotuvių poreikį - 1-3 kartus per savaitę.

„Mitnija" yra sukaupusi didelę patirtį statant logistikos centrus didžiausiems Lietuvos ir užsienio investuotojams. Vien per pastaruosius dvejus metus statybos bendrovė pastatė logistikos centrus kompanijoms „Lidl Lietuva", „DPD Lietuva" ir „Sanitex", kurių bendras plotas siekia daugiau nei 63 000 kv. m.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)