Pagrindas – 3 žaidėjai

Praėjusiame sezone 15-mečio uteniškio Ugniaus Nikitino vardas nuskambėjo žiniasklaidoje, kuomet jis debiutavo oficialiose LKL rungtynėse vilkėdamas „Juventus“ marškinėlius. Negana to, paskutinę rungtynių su „Šiauliais“ sekundę jis pataikė sudėtingą tritaškį. Būtent aplink šį perspektyvų jauną gynėją bei du legionierius iš Nigerijos, anot klubo direktoriaus Eimanto Skersio, bus „lipdoma“ nauja komanda.

„Turime Ugnių, kuris tobulėja ir jam reikia žaidybinės praktikos. Taip pat turime du afrikiečius, kuriems taip pat bus tikslinga žaisti ir tobulėti. Utenoje po truputį auga vaikai, kurie yra perspektyvūs. Visą šį derinį sudėjus į vieną vietą, ta dublerių komanda jau yra reikalinga“, – kalbėjo klubo vadovas.

„Juventus“ sudarė ilgalaikes sutartis su 17 metų 206 cm ūgio vidurio puolėju Ibrahimu Olajuwonu bei 200 cm ūgio puolėju Agu Ibe. 18-metis A.Ibe buvo pakviestas į NBA „Visų žvaigždžių“ savaitgalio metu vykusią stovyklą „Krepšini be sienų“, o praėjusiame sezone rungtyniavo Nigerijos čempionate.
17-metus I.Olajuwonas – Nigerijos jaunimo rinktinės narys. Afrikos čempionate per rungtynes jis vidutiniškai pelnydavo po 11,8 taško ir atkovodavo po 7,9 kamuolio.

LKF apribojimas

Pagal Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) taisykles Natural Pharmaceuticals-RKL čempionato rungtynėse negali būti registruotas daugiau nei vienas užsienio pilietis. E.Skersio teigimu, ši taisyklė šiek tiek sumaišo planus turėti aikštėje tris pagrindinius dublerių komandos žaidėjus, tačiau stiprintis vyresniais ir labiau patyrusiais krepšininkais neplanuoja.

Kalbėdamas apie sezono tikslus, „Juventus“ vadovas darkart pabrėžė, kad pagrindinis tikslas yra ugdyti jaunus žaidėjus ir suteikti jiems praktikos.

„Šuolis sporto centrą baigusiam jaunuoliui iki LKL yra per didelis. Todėl sukursime tarpinę stotelę. Buvo norinčių pakliūti į šią komandą ir vyresnių Utenos žaidėjų, labiau patyrusių, bet liksime prie savo tikslo. Aišku, nenorime, kad mus varžovai daužytų 100 taškų skirtumu. Eisim, grumsimės dėl pergalių ir tikiu, kad jų tikrai iškovosime. Bet tikrai nesistengsime laimėti šitos lygos.
Utenoje turime įdomių vaikų, kuriems dabar 13-15 metų. Kai jie paaugs, patobulės, pradėsim galvoti apie kažką didesnio ir šioje lygoje“, – apie planus pasakojo E. Skersis.

Lyga jaunėja

Praėjusiame sezone RKL pirmenybėse rungtyniavo ne viena LKL komandų dublerių ekipa. Vilniečiams atstovavo „Lietuvos ryto-2“ ekipa, „Sabonio krepšinio centras“ priklauso „Žalgirio“ piramidei, Stakliškių „Guosta“ buvo Prienų-Birštono „Vytauto“ oficiali dublerių komanda, „Nevėžiui“ čempionate atstovauja Kėdainių SC-„Ateitis“, Alytaus klubas turi savo dublerius SRC-„Dzūkijos“ ekipoje. Į lygą šiemet grįš ir Pasvalio komanda. Apie planus burti pajėgią dublerių komandą kol kas negarsiai kalba ir Klaipėdos „Neptūnas“.

Aukščiausio lygio Lietuvos klubų iniciatyvą teigiamai įvertino ir RKL prezidentas Darius Gudelis. Jis užsiminė, kad ir pačios lygos strategija krypsta į jaunimo ugdymo pusę.

„Manau, kad LKL komandų noras burti dublerių ekipas yra įrodymas, kad klubai ima galvoti apie ilgalaikę perspektyvą. RKL čempionate jaunimas turi galimybę gauti praktikos žaidžiant su didelę patirtį sukaupusiais žaidėjais. Tai svarbi Lietuvos krepšinio talentų ugdymo dalis. LKL klubai šią nišą pamažu pradeda išnaudoti po savo sparnu priimdami perspektyviausius regiono jaunuolius. Na, o RKL su rėmėjų pagalba naujame sezone žada dar daugiau dėmesio skirti jauniems žaidėjams“, – sakė RKL vadovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)