Trečiadienį apie tai oficialiai informavo Tarptautinės sunkiosios atletikos federacija (IWF), kuri pradėjo nuosekliai patikrinti visus 2008 metų olimpiados ir 2012 metų žaidynių Londone paimtus dopingo mėginius.

Auksą savo šaliai Pekine iškovojusios Kinijos moterų rinktinės sunkiaatletės Cao Lei, Liu Chunhong ir Chen Xiexia naudojo draudžiamą preparatą GHRP-2, kuris skatina hormonų augimą.

Be to, Liu Chunhong organizme buvęs ir sibutraminas. Iki 2010 metų šis preparatas buvo naudojamas gydant nutukimą, tačiau dėl jo ryšio su širdies ir kraujagyslių sutrikimais ir insultais buvo pašalintas iš rinkos.

Likę aštuoni dopingą vartoję 2008 metų Pekino vasaros olimpiados prizininkai yra iš Rusijos, Kazachstano, Azerbaidžano, Ukrainos ir Baltarusijos, įskaitant vicečempioną ir dabartinį pasaulio rekordininką baltarusį Andrejų Rybakovą.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)