Vienviečių vaikinų varžybose olimpietis Armandas Kelmelis atrankos ketvirtame plaukime užėmė antrą vietą ir iš karto pateko į ketvirtfinalį. Lietuvis 2 km atstumą įveikė per 7 min. 7,44 sek.

Merginų dviviečių varžybų atrankos antrame plaukime Vytautė Urbonaitė ir Kamilė Kralikaitė trasoje sugaišo 7 min. 42,4 sek., užėmė trečią vietą ir dėl kelialapio į finalą kovos paguodos plaukime. Atrankos varžybų metu vietas finale užsitikrino tik abiejų plaukimų laimėtojos.

Vaikinų dviviečių varžybose Matas Jakubauskas ir Arnas Kazlauskas taip pat turės dalyvauti paguodos plaukime, kuriame bus kovojama dėl bilietų į pusfinalį. Atrankos pirmame plaukime lietuviai iki finišo irklavo 6 min. 58,55 sek. ir liko šešti.

Porinių dviviečių varžybose lietuviams sekėsi geriau. Mantas Juškevičius ir Julius Lesauskas atrankos plaukime užėmė trečią vietą (6:38.51) ir prasimušė į ketvirtfinalį.

Tuo metu Agnei Ginevičiūtei ir Evelinai Butrimavičiūtei dėl vietos pusfinalyje dar teks kovoti paguodos plaukime. Mūsų irkluotojos atrankos ketvirtame plaukime užėmė antrą vietą (7:22.57), bet kelialapį į pusfinalį pelnė tik pirmą poziciją užėmusios Australijos atstovės.

Merginų porinei keturvietei, kurią irkluoja Ieva Medelinskaitė, Aistė Andriulevičiūtė, Viktorija Vareikaitė ir Eglė Bezzubovaitė, prasibrauti į pusfinalį taip pat nepavyko. Mūsų komanda distanciją įveikė per 6 min. 53,58 sek., atrankos trečiame plaukime užėmė ketvirtą vietą ir jėgas dar kartą bandys paguodos plaukime.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją