Prasidėjus mokyklinių prekių karštinei, kiekvienas prekybos centras viliodamas savo pirkėjus stengiasi skelbti apie taikomas akcijas. Taip padarė ir prekybos centras UAB „Maxima“. Su šeima užsukau į minėtą parduotuvę įsigyti mokyklinių prekių savo vaikams.

Parduotuvėje pramoninių prekių skyriuje visur buvo skelbiama (iškabintos kortelės), kad kuprinėms ir penalams taikoma 40 procentų nuolaida. Sūnui kaip tik reikėjo naujos kuprinės, todėl jis išsirinko jam patinkančią.

Prekės vietoje pagal kodą bandžiau ieškoti šios prekės kainos, bet nesuradau, tačiau prisiminęs, kad parduotuvėje yra prekių kainos patikrinimo aparatas, jį susiradau ir nuskenavęs kuprinės kodą pamačiau, kad ji kainuoja 42,99 euro. Na, pamaniau, pritaikius skelbiamą 40 procentų nuolaidą galima būtų ir nupirkti. Sumokėjęs už prekes, pirkinių kvite pamačiau, kad kuprinei skelbiama 40 proc. nuolaida nepritaikyta. Kreipiausi į parduotuvės informaciją. kodėl man nepritaikė skelbiamos nuolaidos. Informacijos darbuotoja, pasiėmusi pirkinių čekį, sutriko, kodėl nebuvo pritaikyta nuolaida. Pasiteiravo, gal aš pirkau akcijinę prekę, aš jai atsakiau, kad apie jokią akciją parašyta nebuvo ir kad iš viso kainą buvo sunku surasti. Puolė skambinti kažkam telefonu, vėliau kompiuteryje ieškojo mano pateiktos prekės.

Greitai sulaukusi skambučio informacijos darbuotoja atsitraukė nuo kompiuterio ir priėjusi prie manęs pasakė, kad kuprinė kainavo 70 eurų, o dabar tokia kaina jau su 40 procentų nuolaida. Aš paklausiau, kur pirkėjui nurodyta, kad prekė anksčiau kainavo vieną kainą, o dabar kitą? Kaip pavyzdį parodžiau darbuotojai už nugaros salėje pateiktą akcijinę prekę arbūzus, kur aiškiai buvo nurodyta, kad ši prekė akcijinė, nes anksčiau buvusi kaina perbraukta ir apačioje parašyta akcijinė kaina.

Informacijos darbuotoja pasakė, kad visos kainos „išstatytos“ ir manęs paklausė, ar aš noriu prekę (kuprinę) grąžinti. Aš pasakiau, kad negrąžinsiu, tačiau pirkėjams turi būti aiškiai nurodyta prekės kaina ir kad prekei jau netaikoma nuolaida, kad kaina nurodyta prekyboje jau su nuolaida.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Kaip DELFI nurodė „Maxima LT“ komunikacijos vadybininkė Milda Januškevičienė, kuprinė skaitytojui iš tiesų turėjo kainuoti 42,99 euro – daiktui jau anksčiau buvo taikoma 40 proc. nuolaida, todėl papildoma 40 proc. nuolaida nebebuvo suteikta, nes nuolaidos nesumuojamos.

„Visų pirma apgailestaujame, kad klientui teko susidurti su nepatogumais mūsų tinklo parduotuvėje. Išties nurodytu metu vyko akcija kuprinėms ir joms buvo taikoma -40 proc. nuolaida. Kliento nurodyta kuprinė yra akcijuojama mūsų specialiame leidinyje, skirtame „Mokyklinei mugei“. Pradinė šios kuprinės kaina buvo 69,99 eurai, o su nuolaida ji kainavo 42,99 euro. Kadangi kuprinei jau buvo taikoma -40 proc. nuolaida, papildoma nuolaida nebebuvo pritaikyta, nes nuolaidos, kaip ir nurodoma akciniame leidinyje, nesumuojamos. Kainų skenavimo aparatas rodo jau kainą su nuolaida, kadangi šiai kuprinei nuolaida taikoma ilgalaikė nuolaida (nuo pat rugpjūčio 4 iki 24 dienos). Visam kuprinių asortimentui -40 proc. nuolaida buvo taikoma tik ribotą laiką – vieną savaitę. Tikimės, kad panaši situacija nepasikartos“, – teigiama parduotuvės atstovės komentare.