Ji yra sukaupusi daugiau kaip 20 metų darbo patirtį: yra vadovavusi Valstybės kontrolei, dirbusi Finansų ir Vidaus reikalų ministerijose, Lietuvos diplomatinėse atstovybėse užsienyje.

„Šis paskyrimas – didelė atsakomybė ir iššūkis. Džiaugiuosi, kad iki šiol įgytas žinias ir patirtį galėsiu pritaikyti dinamiškoje ir daug iššūkių žadančioje veikloje. Didėjant konkurencijai pasaulinėse rinkose, labai greitai keičiantis technologijoms ir pramonei išgyvenant transformaciją, labai svarbu užtikrinti glaudų LPK bendradarbiavimą su valstybinėmis institucijomis ir aktyvesnį pačių narių dalyvavimą LPK veikloje.

Įgyvendinsime naujas iniciatyvas, prisidėsiančias prie nuoseklios LPK narių verslo plėtros. Prioritetą teiksime ir analitikai, užtikrinant kryptingą LPK narių interesų atstovavimą“, – pranešime pažymėjo G. Švedienė.

Pastaruosius metus G. Švedienė dirbo mentore Švedijos Aukščiausios Audito Institucijos AFROSAI-E Lyderystės vystymo programoje ir teikė paramą Botsvanos Aukščiausios Audito institucijos vadovybei, vystant inovatyvius lyderystės gebėjimus, vadybinį profesionalumą bei efektyvumą organizacijos veikloje bei įgyvendinant tarptautinius audito standartus viešajame sektoriuje.

Iki tol penkerius metus ji vadovavo Lietuvos Respublikos aukščiausiajai valstybinio audito institucijai – Valstybės kontrolei, o 2009–2010 m. ėjo Valstybės kontrolės departamento, atliekančio savivaldybių auditus, direktorės pareigas.

2006–2009 m. G. Švedienė buvo ministerijos sekretorė Vidaus reikalų ministerijoje, kur formavo regioninę politiką ir koordinavo jos įgyvendinimą. 2004–2006 m. ji ėjo struktūrinės politikos atašė pareigas Briuselyje, Nuolatinėje Lietuvos Respublikos atstovybėje Europos Sąjungoje, 2000–2004 m. buvo ES paramos skyriaus vedėja Finansų ministerijoje, o 1999–2000 m. – dirbo viešųjų ryšių vadybininkė Lietuvos bankininkystės, draudimo ir finansų institute.

1996–1999 m. G. Švedienė ėjo kanceliarijos vedėjos pareigas Nuolatinėje Lietuvos Respublikos atstovybėje prie Jungtinių Tautų Ženevoje.

1992 m. savo profesinę karjerą pradėjo įmonėje „ComputerLand/Vilnius“ kaip generalinio direktoriaus asistentė, pardavimų konsultantė.

1991 m. G. Švedienė yra įgijusi ekonomistės-analitikės (ekonominė kibernetika) aukštojo mokslo diplomą Vilniaus universitete, taip pat baigusi magistro studijas dvejuose universitetuose: 1992 m. – Ekonomikos mokslų magistrą Centrinės Europos Universitete Prahoje, o 2001 m. – Bankininkystės ir finansų magistrą Giordano dell'Amore Foundation Milane.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)