Žmonės prašo po 3-6 tūkst. eurų – nu nežinau. Mano manymu, tai net nėra realu, net daugelis verslininkų tiek neuždirba, tad aš siūlau tiek parašantiems grįžti į realybę.

Pats Norvegijoje dirbu 4 metus. Darbas tikrai nėra sunkus, dirbu tik 14 dienų per mėnesį, o atlyginimas yra 2,1- 2,4 tūkst. eurų per mėnesį. Vis dėlto, jei man pasiūlytų darbą Lietuvoje, kur būtų mokama 1 tūkst. eurų alga, tai kaip dabar sėdžiu darbe, taip atsistočiau, susikraučiau lagaminą ir lėkčiau iš čia, kad net padai rūktų...

Tiesą pasakius, taip daryčiau ir už 800 eurų. Bėda ta, kad valstybė neleidžia žmogui įsivažiuoti, tie mokesčiai smaugia... Šiuo metu esu Lietuvoje atsidaręs elektroninę parduotuvę, tačiau nors pelno negaunu, mokesčius turiu mokėti... Tai kas čia per sistema?

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Prašome Jūsų, lietuvių, gyvenančių svetur, pasidalyti – kokia alga ir darbo pozicija priviliotų jus vėl įsikurti tėvynėje? Kiek ir už kokį darbą gaunate svetur? Rašykite pilieciai@delfi.lt su prierašu „Emigrantas“ ir pasidalykite savo patirtimi, išreikškite nuomonę!