Su J.Bidenu bus aptarti saugumo ir ekonomikos klausimai, M.Kučinskis antradienį sakė interviu nacionalinės Latvijos televizijos ryto žinių laidoje.

„Tikiuosi gauti garantijas, kad esame saugūs, kad su Jungtinėmis Valstijomis esame strateginiai partneriai ir kad mūsų nepamiršo“, – sakė Latvijos premjeras.

J. Bidenas: JAV yra Latvijos sąjungininkė

JAV prezidentas Joe Bidenas antradienį atvyko į Rygą ir pareiškė, kad Vašingtonas yra Latvijos sąjungininkas.

Kaip savo „Twitter“ žinutėje rašo Latvijos užsienio reikalų ministras Edgaras Rinkevičius, į Rygą atskridęs J.Bidenas pareiškė „Mes esame sąjungininkai!“ ir pridūrė, kad JAV palaikymas Latvijai yra nesvyruojantis.

„Puiki dienos pradžia“, – šį pareiškimą komentavo E.Rinkevičius.

J.Bidenas ir jo vadovaujama delegacija į Rygos tarptautinį oro uostą atskrido dviem lėktuvais, nurodė naujienų agentūra LETA.

Pirmasis lėktuvas su užrašu „Jungtinės Amerikos Valstijos“ nusileido apie 8 val., o antrasis nutūpė maždaug 15 minučių vėliau. Prieš nusileidžiant šiems lėktuvams jokiems kitiems laineriams nebuvo leidžiama tūpti arba kilti.

Oro uoste J.Bideną pasitiko E.Rinkevičius ir JAV ambasadorė Latvijoje Nancy Pettit (Nensi Peti).

Amerikiečių delegacijos paimti atvažiavo juodų limuzinų kolona.

J.Bidenas išlipo iš lėktuvo apie 8 val. 30 minučių. Jis pasisveikino su E.Rinkevičiumi, o vėliau buvo išvežtas kortežo.

Kaip nurodo LETA, Latvijos sostinėje prieš šį vizitą imtasi griežtesnių saugumo priemonių, o kai kuriose gatvėse apribotas eismas.

J.Bidenas Rygoje susitiks su visų trijų Baltijos šalių vadovais, taip pat surengs dvišalius susitikimus su Latvijos prezidentu Raimondu Vėjuoniu ir premjeru Mariu Kučinskiu.

Be to, JAV viceprezidentas paskelbs kreipimąsi į Baltijos šalių žmones.