213 cm ūgio centrui itin nepatiko teisėjų darbas, dėl kurio jis ant suoliuko buvo priverstas atsisėsti jau trečio kėlinio pradžioje, kuomet išnaudojo penkių pražangų limitą.

„Sunku žaisti, kai po kontakto varžovai krenta kaip lapai. Po pertraukos stengėmės prie to prisitaikyti. Reikia nulenkti prieš ispanus kepures, nes jų kaltinti negalima – jeigu teisėjai fiksuoja tokias pražangas, tai žaidėjai ir toliau tai darys“, – pasipiktinimo neslėpė 31-erių A. Bogutas.

Apskritai, teisėjai ir vėl nesidrovėjo į kairę ir į dešinę švaistytis techninėmis pražangomis už bet kokias kalbas ar emocijas. Bet ne vienam sirgaliui ir rungtynių dalyviui įstrigo ir lemtingu tapęs arbitro švilpukas.

Likus žaisti 5,4 sek. Sergio Rodriguezas veržėsi po krepšiu ir griūdamas atliko metimą iš po krepšio, bet teisėjai pražangą skyrė besigynusiam Patty Millsui. Po šio epizodo australai griebėsi už galvų, o jų treneriui Andrejui Lemaniui beliko tik skėsčioti rankomis.

„Teisėjai mačo pabaigoje atliko kelis sunkius sprendimus – kad ir Patty pražanga buvo užfiksuota tik prabėgus 3 sekundėms po to, kai kamuolys lietė lanką. Tikrai apmaudu, kad pralaimėjome tokiu būdu – tai absurdiška“, – krimtosi NBA čempionas A. Bogutas.

Jeigu Australijos komandą į priekį tempė pačiame jėgų žydėjime esantis 28-erių metų Patty Millsas, surinkęs 30 taškų, tai Ispanijos gretose pagrindiniu bronzinio medalio kalviu tapo veteranas Pau Gasolis. 36-erių metų centras per 33 minutes pelnė 31 tašką (11/13 dvit., 1/2dvit., 6/9 baud. met.), po krepšiais sugriebė net 11 atšokusių kamuolių ir surinko 38 naudingumo balus.

„Jis – nerealus, – šyptelėjo Ricky Rubio. – Nėra žodžių apibūdinti jo dominavimą FIBA turnyruose. Jis vienas geriausių visų laikų žaidėjų, kurio dėka Ispanija atsirado pasaulio krepšinio žemėlapyje. Taip, mes aplink jį turime daug gerų žaidėjų, bet Pau yra šios kartos raktas į sėkmę.“

Ispanijos krepšininkai olimpiadoje varžėsi 12-liktą kartą. Geriausias jų pasiekimas – sidabras 1984 m. JAV ir paskutinėse dvejose žaidynėse: 2008 m. Kinijoje bei 2012 m. Anglijoje. Į elitinį ketvertą jie buvo patekę ir 1980-aisiais SSRS vykusioje olimpiadoje, bet tuomet liko ketvirti.

Tuo metu australams šios olimpinės žaidynės – jau net 13-os istorijoje, o tarp keturių geriausių komandų jie pateko ketvirtą sykį (iki tol – 1988, 1992 ir 2000 metais). Tiesa, kaip ir šiemet, ankstesniais bandymais „kengūroms“ medalių iškovoti nebuvo pavykę.

„Tokios rungtynės yra netgi sunkesnės nei finalas, nes žaisdamas jame tu bent žinai, kad blogiausiu atveju iškovosi sidabrą, o čia gali likti be nieko. Grįžti namo užėmus ketvirtą vietą yra geras pasiekimas, nes Australija tikrai sužaidė neįtikėtiną turnyrą, tačiau be medalio jį sunku prisiminti“, – varžovus užjautė jau trečiose žaidynėse dalyvavęs vos 25-erių R. Rubio.

Ispanijos gretose be P. Gasolio dar du žaidėjai – Felipe Reyesas ir Juanas Carlosas Navarro – yra 36-erių metų, tačiau skubotų sprendimų nė vienas kol kas nepriėmė ir dar nebaigė karjeros nacionalinėje komandoje.

„Dar tikrai nežinau. Esu labai laimingas dėl šio medalio ir dabar noriu tiesiog mėgautis šia akimirka“, – Krepšinis.lt sakė F. Reyesas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (106)