„Vaikinų noras tobulėti ir įvykdyti jiems skiriamas užduotis, atsidavimas bei kovingumas mane džiugina“, - prieš svarbias varžybas tvirtino 58-erių metų buvęs futbolininkas.

Vėlų šeštadienio vakarą pasiekę Vengriją, Lietuvos rinktinės nariai pailsėjo ir sekmadienį surengė pirmą treniruotę Sėkešfehėrvaro stadione, kur vyks mažojo futbolo Europos čempionato kovos.
Lietuvos rinktinė šiose varžybose dalyvauja ketvirtą kartą. Geriausiai mūsiškiams sekėsi 2013-ais Kretoje, kur tarp 32-ų komandų buvo užimta 18-a vieta.

Šiemet Vengrijoje vėl kovos 32 rinktinės, suskirstytos į 8 grupes. Lietuviai pateko į D grupę su solidžiais varžovais. Čia teks kautis su Ispanija, Rumunija ir Prancūzija.

„Rumunai akivaizdžiai išsiskiria ne tik mūsų, bet ir visos Europos kontekste. Tai komanda, kuriai atstovauja buvę futbolininkai. Pagal taisykles, čempionate žaidžia tie žaidėjai, kurie paskutinius 9 mėnesius neturėjo profesionalaus kontrakto. Dauguma rinktinių tuo naudojasi. Nustebau Rusijos rinktinės sudėtyje išvydęs buvusį ilgametį Maskvos CSKA futbolininką Jevgenijų Aldoniną. O rumunai į čempionatus atsiveža tris lygiaverčius aikštės žaidėjų penketus, turi masažuotoją, mediką ir du trenerius, iš kurių vienas yra fizinio rengimo specialistas. Visiškai kitas lygis“, - pažymėjo S. Danisevičius.

Nebus lietuviai laikomi favoritais ir per kitas dvikovas su Ispanija ir Prancūzija.

„Vienintelis šansas sėkmingai kovoti su jais yra griežta drausmė, kovingumas, aukšta žaidimo sparta ir nuolatinis spaudimas. Negalima leisti jiems laisviems priimti kamuolio. Vaikinai suvokia, kad tik aktyvus žaidimas ir spaudimas gali lemti sėkmę“, - tvirtino treneris.

Prieš kelionę į Vengriją Lietuvos mažojo futbolo rinktinė dalyvavo Baltijos taurės turnyre Taline, kur 3:5 pralaimėjo Latvijai ir 0:1 Estijai.

„Šiemet subūrėme praktiškai naują rinktinę, tad vaikinams buvo labai svarbu įgauti patirties ir pamatyti, koks lygis laukia Vengrijoje. Nes dauguma latvių ir estų žaidę profesionaliai, o mėgėjų statusą turi tik dabar. Tuo metu mūsiškiai mėgėjais buvo visą karjerą. Tai - didelis skirtumas“, - pasakojo S. Danisevičius.

Jis teigė, kad komandai aukšti tikslai nekeliami.

„Visi mūsų žaidėjai mėgėjai, todėl reikalauti iš jų aukštų rezultatų nebūtų racionalu. Sieksime užsitarnauti visų varžovų pagarbą. Bent viena pergalė būtų neblogas pasiekimas.“

Lietuvos rinktinės vartus gins Audrius Dilys, kuris prieš 18 metų yra atstovavęs ir nacionalinei futbolo rinktinei. Tai vienintelis komandos narys, praeityje ragavęs profesionalaus futbolo duonos.

„Dėl Europos čempionato aukojame savo laiką ir imame atostogas. Tačiau viską nugali troškimas rungtyniauti tokiame lygyje, ypač kai žinai, kad atstovauji Lietuvai. Norime įrodyti, kad futbolas mūsų šalyje nėra žlugęs, kad ne viskas taip blogai, kaip daugeliui atrodo“, - tvirtino A. Dilys.

Pirmas Europos mažojo futbolo čempionato rungtynes lietuviai žais pirmadienį 22 val. su Ispanijos rinktine.

Lietuvos rinktinė:

Vartininkas: Audrius Dilys.
Gynėjai: Viačeslavas Rodevičius, Deividas Petravičius, Pavelas Smolkovas ir Aringas Streckis.
Saugai: Rytis Mušauskas, Darius Pupliauskas ir Justinas Zagurskas.
Puolėjai: Edvinas Mučinis ir Aivydas Ruškys.

Varžybų tvarkaraštis:

Rugpjūčio 22 d. 22.00 val. Lietuva - Ispanija;
Rugpjūčio 23 d. 18.00 val. Lietuva - Rumunija;
Rugpjūčio 25 d. 15.00 val. Lietuva - Prancūzija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)