Šie penki patarimai padės Jums tai padaryti greitai ir užtikrintai.

1. Patikrinkite sofos rėmą

Tvirtas rėmas yra vienas iš sofos ilgaamžiškumo požymių. Minkšta mediena, tokia kaip pušis – kainuoja nebrangiai, tačiau po penkių metų ji gali susidėvėti. Kietmedis (krosnyje džiovintas ąžuolas, uosis arba bukas), nors yra brangesnis, tačiau ir daug tvirtesnis. Venkite sofos rėmų, pagamintų iš mažo tankio medžio plokštės, plastiko ar metalo, šios medžiagos nepasižymi kokybe, jos gali net tik greitai susidėvėti, bet ir spaudžiamos girgždėti.

Patarimas: Tam, kad patikrintumėte sofos rėmą, šiek tiek pakelkite vieną jos pusę taip, kad sofos kojelė nuo žemės pakiltų pustrečio centimetro. Atkreipkite dėmesį į kitoje pusėje esančią sofo kojelę, jei ji vis dar stovi ant žemės – rėmas yra silpnas.

2. Pasiteiraukite, kokie yra sofos rėmo sutvirtinimai

Rėmas, kuris yra sutvirtintas dvigubais arba mediniais kaiščiais, prisukamais arba klijuojamais kampiniais blokeliais, metaliniais varžtais arba kniedėmis yra tvirtas ir kokybiškas. Nepirkite sofos, kurios pagrindiniai sutvirtinimai yra kabės, vinys ar klijai.
Patarimas: paprašykite konsultanto sofos aprašymo su instrukcijomis.

3. Atkreipkite dėmesį į čiužinio spyruokles

Dažniausiai sofos turi vingiuotas spyruokles, kurios primena susirangiusią gyvatę. Jos gan gerai palaiko svorį, tačiau bėgant metams, jeigu nėra pagamintos iš tvirto metalo, gali įsispausti į medžiagą ir prarasti formą. Geros kokybės sofos spyruoklės yra spiralės formos ir susideda iš aštuonių tarpusavyje sujungtų žiedų.
Patarimas: atsisėskite ant sofos krašto, jei tuo metu ji sugirgždės, galite daryti prielaidą, kad spyruoklės yra blogai sudėtos arba liečiasi su sofos rėmu.

4. Išsiaiškinkite kuo sofa yra užpildyta

Sofa užpildyta poliuretano putomis yra nebrangi ir lengvai prižiūrima. Bet tvirtesnės, didelio tankio putos, gali atrodyti per daug kietos sėdėjimui, o mažo tankio – dažnai naudojant, greitai nusidėvi. Aukšto elastingumo (HR) porolonas yra šiek tiek brangesnis, bet daug patogesnis ir ilgaamžiškesnis. Poliesterio pluoštas yra nebrangus, bet greitai sunyksta. Žąsų ir ančių plunksnų užpildas suteikia komforto jausmą, tačiau gali išsisėdėti ir atsirasti įdubos.

Patarimas: tinkamiausias užpildas sofai už patrauklią kainą – aukšto elastingumo (HR) porolonas ir porolonas susuktas į poliesterio vatą.

5. Išsirinkite sofai tinkamiausią audinį

Sofa – baldas, kurį naudosite nuolatos. Geriausia medžiaga jai būtų medvilnė ir linas, tačiau atkreipkite dėmesį į siūles, ar nėrą jos per laisvos, nes toks pynimas gali greitai iširti. Puikus pasirinkimas – sintetinis mikropluoštas, galintis atkartoti įvairių medžiagų struktūrą bei yra atsparus dėmėms. Natūralių ir sintetinių medžiagų mišiniai laikui bėgant gali nusitrinti. Vilna bei oda atrodo gražiai ir yra stipri, tačiau brangi medžiaga. Šilkas – elegantiškas, tačiau labai trapus. Raštai įmegzti į audinį išlieka ilgiau nei tie, kurie yra atspausdinti ant jo.

Patarimas: baldų salone paprašykite didesnio pluošto medžiagos. Grįžę namo patikrinkite, kaip ši medžiaga dera prie sienų ir kitų Jūsų interjero detalių.

„Dažnai klientai, užsukę į mūsų salonus, per daug skuba apsispręsti, net nepabandę baldo. Nepamirškite, sofą perkate ne dienai, bet keleriems metams. Tad rinkitės apdairiai. Išbandykite ją, atsisėskite ir patys patikrinkite ar sofa yra patogi ir kokybiška. Išsiklausinėkite konsultantų visos reikiamos informacijos. Atkreipkite dėmesį į medžiagą, jos spalvą bei raštą. Galiausiai apsvarstykite jos dydžio išmatavimus, ar šis baldas tikrai tiks Jūsų namuose“ – savo įžvalga dalijasi baldų įmonės „Deinava“ vadovas Valdas Davidavičius.

Remtasi goodhousekeeping.com ir „Deinava“ baldai medžiaga

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)