Viso renginio metu priešais Lietuvos nacionalinę Martyno Mažvydo biblioteką tradiciškai veiks speciali SAM informacinė palapinė, kurioje specialistai kvies domėtis sveika gyvensena ir ligų prevencija.

Specialistų teigimu, ligų prevencija svarbi kiekvienam žmogui. Ji padeda išvengti galimų susirgimų ir jų komplikacijų, ankstyvų mirčių, taip pat padeda sumažinti gydymuisi skirtas išlaidas.

Todėl šiemet specialioje SAM informacinėje palapinėje Vilniaus visuomenės sveikatos priežiūros biuro specialistai ragins kalbėti apie dviratininkų traumatizmo prevenciją, skatins dviratininkus būti matomais ir dalins ryškiaspalves ir šviesą atspindinčias liemenes bei atšvaitinius diržus, kad kiti eismo dalyviai lengvai pastebėtų dviratininkus ir taip būtų užtikrintas jų saugumas.

Nacionalinė visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos specialistai kvies atlikti elektromagnetinio lauko matavimus, o norinčius mesti rūkyti pakonsultuos ir pamatuos plaučių užterštumą anglies monoksido (CO) dujomis.

SAM informacinėje palapinėje Sveikatos mokymo ir ligų prevencijos centro visuomenės sveikatos specialistai bendraus skendimo, traumų ir nelaimingų atsitikimų prevencijos temomis bei mokys suteikti pirmąją pagalbą nukentėjusiajam.

Specialistai iš Nacionalinio transplantacijos biuro kvies sporto šventės dalyvius ir palaikymo komandas pasikalbėti apie organų donorystę, atsakys į rūpimus klausimus, kvies pasirašyti sutikimą donoro kortelei gauti.

Be to, kaip ir kasmet jauniausias Vilniaus dviračių maratono dalyvis bus apdovanotas specialiu sveikatos apsaugos ministro Juro Poželos prizu. Pernai tokį prizą pelnė beveik vienerių renginio dalyvis Benas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)