Bendrovei „Uber“ jau pristatytas pirmasis šimtukas XC90 automobilių ir, pasak įmonės atstovo MoMo Zhou, jei nekils jokių inžinerinių problemų, jau šį rudenį jie bus pradėti eksploatuoti taksi tarpininkavimo paslaugas teikiančioje bendrovėje.

M. Zhou sako, kad iš pradžių priekinėse transporto priemonių sėdynėse sėdės po du „Uber“ darbuotojus. Vienas iš jų bus pasiruošęs operatyviai perimti transporto priemonės valdymą, o kitas – stebės vairuotoją ir transporto priemonę bei žymėsis ir į kompiuterį įrašinės tam tikras pastabas.

„Vėlesniu visiškai autonominio automobilio kūrimo etapu „Volvo“ naudos tą pačią transporto priemonę“, – teigiama „Volvo“ išplatintame pranešime.

Pasak „Uber“ atstovo, į supirkinėjamus „Volvo XC90“ automobilius diegiama prieš 20 mėnesių atidarytame Pitsbergo techninio aptarnavimo centre sukurta automatinio vairavimo aparatinė ir programinė įranga. Prireikus, „Volvo“ suteiks techninę pagalbą.

„Uber“ ketina iš esmės modifikuoti šimto XC90 modelių partiją. Į automobilius ketinama įmontuoti lidarą, radarą, papildomų kamerų ir jutiklių. Taip pat bus įdiegta kompiuterinė ir programinė įranga. Už visuotines transporto priemonių tobulinimo programas atsakingas „Uber“ viceprezidentas Sherifas Marakby tikisi, kad taip modifikuotas septynių vietų SUV galės važiuoti savarankiškai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)