Varžybų organizatoriai džiaugiasi išsiplėtusia dalyvių geografija ir naujais veidais. "Be jau gerai pažįstamų sportininkų, pirmą kartą Panevėžyje turėsime progos pamatyti atletus iš Pietų Afrikos Respublikos, Naujosios Zelandijos, Brazilijos. Tikimės sulaukti iki 30 dalyvių iš įvairių pasaulio šalių", - teigė vienas pagrindinių čempionato organizatorių, Panevėžio triatlono klubo vadovas Vidmantas Urbonas. Jis pasidžiaugė, kad ir išrinktas naujasis Tarptautinės ultratiatlono asociacijos (IUTA) prezidentas Pascalis Pichas atsiuntė dalyvio paraišką.

Pasak V.Urbono, rengti pasaulio čempionatą Panevėžyje yra ne tik garbė, bet ir didžiulė atsakomybė.

Čempionato dalyviams teks plaukti 7,6 km, važiuoti dviračiais 360 km ir bėgti 84 km.

Beje, čempionato organizatoriai ketina surinkti simbolinę rinktinę iš praeityje garsių sportininkų - pasaulio bei olimpinių žaidynių prizininkų. Simbolinė rinktinė mestų iššūkį čempionato dalyviams ir estafete įveiktų visą ultratriatlono trasą. Į šią simbolinę rinktinę yra kviečiami plaukikai Darius Grigalionis, Arvydas Juozaitis, Vidmantas Urbonas, dviratininkai - Mindaugas Umaras, Jonas Ramanovas, Laima Zilporytė, bėgikai Povilas Fedorenka, Česlovas Kundrotas ir kiti praeityje svarių pergalių iškovoję sportininkai.

Čempionato biudžetas - 124 tūkst. litų. Panevėžio miesto savivaldybė šiam renginiui skyrė 30 tūkst. litų.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją