Lietuvos rinktinė, kuri savo pasirodymą olimpiadoje baigė trimis skaudžiais pralaimėjimais iš eilės, o ketvirtfinalyje net 64:90 neprilygo Australijai, bendroje įskaitoje užėmė septintą vietą.

Lietuviai liko paskutiniai (penkti iš penkių) tarp visų į Rio prasibrovusių Europos komandų – mūsiškiai aplenkė tik Kiniją, Nigeriją, Venesuelą, Braziliją ir Argentiną.

Penkta pozicija atiteko ketvirtfinalyje tik po dramatiškos kovos 83:86 serbams nusileidusiai Kroatijai, o šeštoji – Prancūzijai.

Sudarant galutinę jau iškritusių rinktinių rikiuotę žiūrima į grupės varžybas: pirmiausiai, kiek pergalių buvo iškovota, tada – kelinta vieta užimta A arba B grupėje, ir galiausiai – koks įmestų ir praleistų taškų santykis.

Pavyzdžiui, jei kroatai būtų įveikę serbus, lietuviai būtų finišavę viena vieta aukščiau, nes Aleksandro Džordževičiaus auklėtiniai iki atkrintamųjų laimėjo tik du mačus.

Beje, į pusfinalį pateko net trys A grupės komanda ir tik viena B grupės, kurioje ir kovėsi Lietuva, atstovė – Ispanija.

Lietuvos krepšininkai, kuriems ši olimpiada buvo septinta iš eilės, per visą istoriją tik du kartus neįveikė ketvirtfinalio barjero – 2012 metais Londone ir 2016-aisiais Rio de Žaneire.

Tiesa, Londono žaidynių galutinėje komandų rikiuotėje lietuviams atiteko tik aštunta pozicija.

Pusfinalio poros:

penktadienis, rugpjūčio 19 d.

21:30 val. JAV – Ispanija

šeštadienis, rugpjūčio 20 d.

01:00 val. Australija – Serbija

Turnyro lentelė (vieta, rinktinė, pergalės, pralaimėjimai, vieta grupėje, taškų skirtumas):

5.Kroatija32I-7
6.Prancūzija32III+45
7.Lietuva32III-36
8.Argentina32IV+13
9.Brazilija23V+4
10.Venesuela14V-129
11.Nigerija14VI-49
12.Kinija05VI-148

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (601)