Ingredientai
Bulvės
400
g
Varškė
200
g
Krakmolas
0.5
stiklinės
Miltai
0.5
stiklinės
Pienas
0.5
stiklinės
Kiaušiniai
1
vnt.
Druska
pagal skonį
Vištienos faršas
200
g
Morkos
0.5
vnt.
Svogūnai
1
vnt.
Druska
pagal skonį
Pipirai
pagal skonį
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
Vištienos faršą apkepkite keptuvėje su smulkiai pjaustytu svogūnu ir smulkiai tarkuotomis morkomis. Pagardinkite druska ir pipirais.
Bulves išvirkite ir sutrinkite.
Užpilkite karštu pienu ir išmaišykite.
Maišant suberkite krakmolą, varškę ir miltus.
Įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir gerai išmaišykite.
Iš bulvių masės formuokite kukulius, į vidų įdėkite po šaukštelį kepto įdaro.
Kukulius sudėkite į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite 10-15 minučių.
Patiekite su sviesto ir grietinės padažu ar su pievagrybių padažu.
Atsiliepimai