Net ir pačios lenktynės bei automobiliai - skiriasi kardinaliai. Vis mažiau laiko liekant iki tris dienas trunkančio renginio, tvarkaraštyje atsirado dar vienos lenktynės. Taigi, žiūrovams dar viena staigmena: iš viso savaitgalį įvyks net 8 skirtingos automobilių varžybų serijos.

Šalia jau aptartų ir visiems žinomų Baltijos šalių čempionato bei „Startline Lietuvos endurance lenktynių“, žiūrovai galės mėgautis dar vienomis, kiek neįprastomis ilgesnių nuotolių varžybomis – tai „Historic Endurance Race”, kuriose dalyvaus išskirtinai „Volga“ ir „Lada“ markių automobiliai.

Ganėtinai mėgstama Baltijos lenktynių serija „Dzintara Aplis” išsiskirdavo savo sudėtimi: čia dalyvaudavo tik istoriniai automobilių sporto veteranais galimi praminti automobiliai. Šiuo atveju, tie patys tautos mėgstami automobilių sporto „senbuviai” starto tiesiojoje rikiuosis ne aštuonių ar dešimties ratų lenktynėms, o ilgųjų nuotolių varžyboms.

Planuojama, kad istorinių automobilių lenktynėse starto tiesiojoje bus galima išvysti bent 18 dalyvių, kurių didžioji dalis – iš Latvijos ir Rusijos. Tiesa, jau žinoma, kad tarp dalyvių – ir daugkartiniai „Dzintaras Aplis“ serijos nugalėtojai ir šio sezono lyderiai bei puikiai žinomi sportininkai Latvijoje Andrejus Pauperis („Volga“ automobilių serija) ir Martinas Lagzdinis („VAZ 1300“ automobilis).

Istorines automobilių lenktynes žiūrovai galės stebėti sekmadienį. Lenktynių startas – 16:40 val., lenktynės truks 45 minutes.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją