Pirmiausiai, ar jūs matėte nuomos kainas? Gal aš gyvenau burbule, tačiau tikrai dar visai neseniai aplinkiniai, draugai pasakodavo už nuomą mokantys 200 eurų, o dabar net už 300 eurų siūlomi variantai neretai atrodo kraupokai.

Didžiausias prasilenkimas su realybe – Žvėryno mikrorajone. Už senus, vėjo košiamus butus prašoma 400 ir daugiau eurų, o tada tarp kitko užsimenama apie šildymą. Pavyzdžiui, viename variantų šeimininkas ramiu balsu sako – „Na, kaip, ir 150 eurų būna už šildymą, bet jau tikrai malonu taip. Jei ką, visada galite pataupyti, mat butas antrame namo aukšte, tai kaimynai vis vien šildysis, ir jums klius truputį.“

Kita nemaloni patirtis – nesivarginama skelbime suteikti visos informacijos ir tik atvykęs pamatai, kad virtuve arba vonia teks dalintis su kaimynais. Ar čia man vienai tai atrodo svarbus faktas?

Aplankai butą stoties rajone, nedrąsiai klausi, kaip čia su saugumu, ar nėra naktimis šlitinėjančių, ir niekada nesulauki tiesaus atsakymo. Kiekvienam šeimininkui jo butas puikiausias, kaimynai – geriausi, o sąskaitos – mažiausios.

Netikėkite fraze „nedidelė virtuvė“ – tai reiškia virdulį ir mikrobangę. Nes kam gaminti maistą, kai gyveni centre – sėkmės vaikštant po kavines.

Erzina ir tai, kad kiekvienos buto apžiūros metu jauti spaudimą, kad tau tas butas patiktų. Tiek agentai, tiek patys šeimininkai pabrėžia, kad visiems prieš tai apsilankiusiems vieta labai patiko, tad konkurencija didelė. Ir nors dar nesi apsisprendęs, kaip pats jautiesi šioje naujoje vietoje, turi linksėti ir šypsotis, priešingu atveju būsi išbrauktas iš pretendentų sąrašo dar prieš priimdamas sprendimą.

Panašu, kad buto paieškos dar užtruks. Nesinori gyventi mažame narvelyje. Tačiau nesinori ir permokėti už Žvėryno bohemą. Komentatoriai, patarkit, kaip nelikti benamei!

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite pareikšti savo nuomonę? Rašykite pilieciai@delfi.lt