Edukacinė platforma tėvams ir vaikams „Mažųjų ekspertų mokykla“ kviečia prikelti Žolinės šventę naujam gyvenimui ir linksmai atšvęsti ją su vaikais, sakoma pranešime spaudai.

Pasigaminkite Žolinės puokštę

Nuo senovės į Žolinės puokštę skindavo kuo daugiau ir kuo įvairesnių augalų. Tad su vaikais išeikite į pievą ar į daržą ir pasigaminkite kuo originalesnę puokštę. Leiskite vaikams eksperimentuoti – puokštėje gali būti ne tik gėlės, bet ir daržo gėrybės: burokų, morkų lapai, svogūnų laiškai ar net visa kopūsto gūžė, nuskinta su ilgesniu kotu!

Senovėje Žolinės puokštės būdavo sudžiovinamos ir pagarbiai laikomos namuose. Jos naudotos užėjus perkūnui, žmogui ar gyvūnui susirgus, gelbėdavo nuo maro, bado, gaisro ar kitų negandų.

Ar žinojote, kad mūsų senoliai tikėjo, kad per Žolines neturint rankoje gėlių, kitokių augalų, į ją savo uodegą gali įkišti pats velnias?
Nupinkite vainiką. Senais laikais per Žolinę merginos jų pindavo devynis – kiekvieną iš skirtingų augalų.

Sukurkite augalų ir gėlių piešinį. Jums reikės žolės, gėlių ir kitų įvairių spalvų augalų, kurių galite priskinti sode ar pievoje. Nupieškite piešinį gamtos tema ir jį nuspalvinkite, panaudodami surinktus augalus.

Pasimokykite ir kartu su vaikais padainuokite liaudies dainų apie augalus, pavyzdžiui, apie aguonėlę. Šiame vaizdo įraše galite pažiūrėti ir šokio judesius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)