Reikės:

1 stiklinė pupelių, išmirkytų per naktį,
1 morka,
1 svogūnas,
2 dideles bulvės,
1 saliero lapkotis,
2 česnako skiltelės,
2 l sultinio,
40 ml grietinėlės.

Saliero lapkotį, morką, svogūną ir česnaką susmulkinti ir pakepinti lašelyje aliejaus. Išmirkytas pupeles perplauti vandeniu ir sudėti į puodą, užpilti sultiniu ir uždengus virti ant silpnos ugnies apie 20 min. Bulves supjaustyti ir sudėti į puodą. Viska virti, kol pupelės išvirs.

Gale virimo įpilti grietinėlę ir dar pavirti kelias minutes.

Jeigu trūksta skonio, įberkite druskos, pipirų.

Senas geras laiko patikrintas receptas, pagal kurį šią sriubą virdavo mano močiutė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)