„Šiek tiek jaučiausi susikausčiusi prieš startą. Tikrai sunku kalbėti. Galvoje sukosi mintis tik kaip paliesti sienelę. Nežinau, galbūt leidau emocijoms per daug užimti kūną. Galbūt net prieš išeidama nesijaučiau geriausiai. Nežinau...“, – po pasirodymo finale susikrimtusi sakė R. Meilutytė. Deja, finišą ji šįkart pasiekė net 3 sekundėmis lėčiau (1:07,32 min.) nei 2012 metais, kai pasiekė pasaulio rekordą (1:04,35 min.). Toks rezultatas ją pravirkdė ir mergina puolė į trenerio Jono Ruddo glėbį.

R. Meilutytei reikia mūsų reikia mūsų palaikymo – dalijamės šiltais DELFI komentatorių R. Meilutytei skirtais žodžiais ir kviečiame išsakyti savo mintis!

Vieno didžiausių kitų skaitytojų palaikymo susilaukė apie Rūtą DELFI komentaruose išsakyti Pijaus Dambrausko žodžiai. Jis ragino tautiečius neliūdėti, kad sportininkė nepelnė medalio.

„Yra medalis, nėra – koks gi skirtumas? Svarbiausia yra tai, kad vienas žmogutis, vardu Rūta, privertė visą Lietuvą keltis 5 val ryto. Svarbu tai, kad tas pat žmogutis privertė visą pasaulį gerą pusmetį kalbėti apie Lietuvą, kai kas net ir sužinojo, kur ta Lietuva yra ir kokia ji didelė ne savo teritorija, bet savo žmonėmis. Tą pačią misiją dabar atlieka kiekvienas Lietuvos olimpietis, svarbiausia – mūsų vyrų rinktinė, kuri verčia pasaulį ne tik kalbėti, bet ir „skaitytis“, o kaip kada – ir drebėti iš sportinės baimės... Argi ne čia cinkelis? Aukščiau galvas ir nosis, mylimi tautiečiai“, – rašė komentatorius.

Daug DELFI skaitytojų negailėjo šiltų žodžių plaukikei.

„Tiek, kiek Rūta jau padarė Lietuvai, 100 metų joks sportininkas nepadarys. O gal ir 1000. Laikykis, Rūtele. Mes tave labai visi mylim. Lauksim sekančių startų“, – rašė komentatorius slapyvardžiu „Neblogai“.

„Žmonės, kaip galima? Rūta jau tiek padarė Lietuvai, tiek garsino jos vardą. O septinta pasaulyje – ką, ne pasiekimas? Be to, ant Rūtos buvo užkabintos per didelės viltys. Vos ne įsakmiai per visas reklamas – Rūta turi būti pirma. Nė apie vieną mūsų olimpietį daugiau nesisuko toks ažiotažas. Aš sveikinu Rūtą“, – rašė komentatorė „Patenkinta“.

„Nenusimink Rūta, tu jau esi olimpinė čempionė ir visada ja liksi, visą gyvenimą. Visi sportininkai,kurie vien patenka į olimpiadą yra verti pagarbos, nes kiek daug darbo ir pastangų reikia įdėti, kiek savo jaunystės laisvalaikio paaukoti. Neieškokime dabar kaltų, sportas yra sportas“, – mintimis dalijosi komentatorė „Palaikanti“.

„Miela Rūta, nesikrimsk, mes, lietuviai, labai mylim Tave ir be medalių.Tu mūsų pasididžiavimas. Juk prieš ketverius metus Tave viliojo kitos pasaulio šalys, bet Tu neišdavei Lietuvos, todėl mums visada liksi čempionė. Labai mylim Tave“, – rašė dar vienas komentatorius.

„Rūta, viskas tvarkoje. Tu mūsų čempionė. Ne kiekvieną dieną „sekmadienis“. Tu šaunuolė, nepergyvenk. Gyvenime būną nesėkmių, būną pergalių, šį kartą nepasisekė – nereikia dėl to pergyvent. Gyvenimas yra gražus. Svarbu, kad atidavei save ir garbingai atstovavai mūsų šalį. AČIŪ TAU, RŪTA!!!“, – šiltais žodžiais dalijosi komentatorius „Cersas“.

„Ne kiekvienas 19-metis gali išlaikyti tokią įtampą. Šaunuolė Rūta, jai tik 19-ka, todėl, viskas ateityje, neverta nusiminti, juk jau yra ir medalių, ir garbės. Mėgaukis jaunyste ir sportu, Rūta, iki tol niekas iš lietuvaičių tokio amžiaus ir tokių pergalių nepasiekė. Sėkmės tau, tavo draugams ir visiems, kas myli švarų sportą“, – pagyrimų negailėjo „Mizantropas“.

Ne paslaptis, kad komentaruose atsirado ir nemažai R. Meilutytės kritikų – jie piktinosi plaukikės fizine forma, pasiruošimu, trenerio darbu, tačiau jiems atsaką paprastai išdėstė komentatorius „MJ“:

„Iš tikrųjų gailėtis reikia ne Rūtos, o tu komentatorių, kurie dabar džiaugiasi. O tokių, atrodo, ne taip mažai, tik dar kartą patvirtiname, kiek daug mūsų tautoje pagiežos ir pavydo. Galiu pasakyti viena – Rūta Meilutytė, būdama dar tik 19 metų, jau yra pasiekusi, kiek dauguma nepasiekia per visą gyvenimą (prisiminkim, kam vis dar priklauso pasaulio rekordas), o karjeros ji, manau, dar tikrai nebaigia. Padarys teisingas išvadas ir bus dar tų pergalių, yra juk ne tik Olimpiados, bet ir Pasaulio bei Europos čempionatai, o dar po keturių metų ji vis dar bus jaunesnė nei Jefimova dabar. Ir dar vienas dalykas lojantiems – rytoj Rūta pagaliau išsimiegos ir supras, kad vasaros atostogas leidžia Rio de Ženeire dalyvaudama olimpinėse varžybose. Iš artimųjų ir kitų sportininkų ji sulauks visos paramos, kiek jai reikės. O ką jūs veiksit? Toliau rašinėsit savo bjaurius komentarus, kurių, neabejoju, ji niekada neperskaitys? Koks jūsų gyvenimas?“, – griežtais rašė komentatorių.

Pasidalykite savo pastebėjimais, spausdami pilką mygtuką žemiau arba el.paštu pilieciai@delfi.lt.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (178)