Pirmose eilėse matyti daug žinomų partijos veidų: Juozas Olekas, Orinta Leiputė, Auksė Kontrimienė.

Pajūryje susirinkę socialdemokratai, panašu, išskirtinai norėjo paminėti partijos 120-metį. Tačiau jų suorganizuotas muzikos ir šokių pasirodymas feisbuke sukėlė visuotinę patyčių bangą.

Vadino gėda ir atgyvena

Žurnalistas Andrius Tapinas šį vaizdo įrašą pavadino svetimos gėdos įsikūnijimu.

„Kas yra šitiems žmonėms? Ne, rimtai, socialdemokratai, kas jums yra? Ar čia kažkoks latentinis genas socialinio durnumo prabunda, ar kas darosi?

Ir partijos 120 jubiliejui skirtame tekste jūs rimtai dainuojat apie kalėjimus ir tremtis? Jūs rimtai dainuojat apie kalėjimus ir tremtį? Tai dar pridėkit – „Kai protėviai žagino Lietuvą ilgus metus, žinojom gerai jau tada. Po vieną mes niekas, būry mes jėga“

Ir tai nėra flashmobas. Tai yra svetimos gėdos įsikūnijimas“, – aiškino jis.

Kritikavo visą komunikaciją

Tuo metu komunikacijos specialistas Arijus Katauskas feisbuke aiškino, kad socialdemokratų komunikacija jau keleri metai yra flashmobas.

„Viskas praeina, viskas. Ir kai pasidaro liūdna, nes praėjo net koldūnai, visada yra socdemai. Jų komunikacija jau keli metai yra flashmobas.

O jei rimtai, šiais metais socdemus reik apdovanoti už iniciatyvumą. Jie visas krizes nunešė, kad ir kas nutiktų, atbėga ir nuneša velniop“, – rašė jis.

Šokį rengė 35 minutes

Savo ruožtu šiuo vaizdo įrašu pasidalijusi LSDP Klaipėdos skyriaus pirmininkė Lilija Petraitienė DELFI sakė, kad jis padarytas partijos respublikinio sąskrydžio Šventojoje metu.

„Šie metai – jubiliejiniai partijai. Gegužės 1-ąją LSDP suėjo 120 metų. Norėjome simboliškai paminėti gimtadienį, tad kilo idėja surengti flasmobą. Jei mes anksčiau kvietėme dar ir šokėjus, tai šį kartą viską darėme savo jėgomis, dalyvavo partijos bičiuliai, skambėjo ilgametis partijos himnas“, – aiškino ji.

L. Petraitienė pasidžiaugė, kad bendrapartiečiai su šia jos idėja sutiko, noriai treniravosi, mokėsi šokti.

„Mes ten ilgai treniravomės, mokėmės. Buvo šokėja, kuri rodė judesius, o mes visi kartojome. Tai truko gal 35 minutes, kol pradėjome filmuoti“, – pasakojo socialdemokratė.

Su problemomis soc. tinkluose susiduria ne pirmą kartą, bet to nesureikšmina

Paklausta, ar matė, kokias reakcijas sukėlė jos sugalvota idėja, L. Peraitienė sakė, kad jai tai nebuvo netikėta.

„Dar pirmą kartą, kai organizavau sąskrydį Giruliuose, mes turėjome mokėti baudą, nes nesuderinome detalių dėl Marijono Mikutavičiaus dainos „Aš tikrai myliu Lietuvą“. Nors rašėme, nepavyko to įrodyti, tai autoriaus prašymu kažkuriems vaikų namams pervedėme 7240 eurų (25 tūkst. litų). Tuomet taip pat socialiniuose tinkluose sulaukėme reakcijų. Hakeriai kažkaip sugebėdavo nulaužti ir uždėti įvairias melodijas, net iš tarybinių laikų“, – stebėjosi ji.

DELFI primena, kad skandalas dėl neteisėto M. Mikutavičiaus dainos panaudojimo kilo dar 2012 m. Tuomet savo kūrinį, naudojamą politinei reklamai, išgirdęs dainininkas pyktį išliejo feisbuke. Savo ruožtu socdemai aiškino už autorines teises atsiskaitę ir įstatymams nenusižengę. Vis dėlto paaiškėjo, kad leidimas jiems buvo suteiktas dainą panaudoti vienam renginiui, o ne politinei savireklamai.

Anot L. Petraitienės, yra žmonių, kurie tiesiog nemėgsta socialdemokratų, tačiau audringomis reakcijomis dažniausiai dalijasi ne tik jie.

„Kiek aš turiu informacijos, tai yra, pavyzdžiui, net liberalai turėdavo, viešųjų ryšių kompanijos, konservatoriai, jie tą daro organizuotai. Mūsų konkurencinių partijų viešųjų ryšių kompanijos tą paorganizuoja ir daro tokį masinį (sumišimą – DELFI). Atkreipkite dėmesį, tie komentarai būna vienodi. <...> Yra ir tokia tautos dalis, kurie yra santūrūs, tylūs darbe, tačiau išreiškia save socialiniuose tinkluose ar komentaruose“, – pašaipių reakcijų nesureikšmino ji.

Pripažįsta, kad ne viskas buvo gerai

L. Petraitienės teigimu, permainingas oras pajūryje kiek pakoregavo jų planus, tad skelbiamame vaizdo įraše idėjos neatskleistos 100 proc.

„Mums pavyko įgyvendinti tik du trečdalius idėjų. Vakare buvo štormas, todėl dalis teritorijų buvo užlietos, vėjas pakilo... Norėjau skaičių 120 padaryti iš balionų, susmeigti juos, tačiau buvo vėjas, bijojome, kad viską nupūs. Ir filmuoti viską turėjome kitaip – planus pakeitė gamtinės sąlygos“, – aiškino ji.

Vis dėlto čia L. Petraitienė įžvelgė ir pliusų. Kadangi tą savaitgalį vyko baikerių festivalis, prie socialdemokratų prisijungė ir dalis jų. Maždaug 30 motociklininkų, socialdemokratės teigimu, matomi išsirikiavę kairėje vaizdo įrašo pusėje.

Pasak jos, bet kuri šventė įdomesnė, kai į ją įtraukiami joje dalyvaujantys žmonės. Anot L. Petraitienės, tada jie pajunta šventę.

„Kitą kartą galbūt tos kokybės negausi tokios, jei būtų pasirodę profesionalai – tobulai stovėję, viskas būtų gerai. Bet dalyviai, partijos bičiuliai, tos emocijos nepajustų. Šiame laikmetyje žmogui norisi pačiam dalyvauti ir tai aš kaip žmogus, mėgstantis organizuoti renginius, galiu labai atsakingai pasakyti. Aš ir giminėje visuomet organizuoju šventes ir pobūvius, jubiliejus. Smagiausia, kai žmogus pats dalyvauja“, – aiškino ji.