21 metų E. Stanionis svorio kategorijos iki 69 kg pirmoje kovoje teisėjų sprendimu įveikė kiną kiną Liu Wei. Abiems varžovams tai buvo debiutas olimpinėse žaidynėse.

E. Stanionis ir septyneriais metais vyresnis L. Wei susitiko praėjusių metų pasaulio čempionato ketvirtfinalyje. Po atkaklios kovos pergalę tuomet taškais 2:1 iškovojo kinas.

Šiandien viską padariau taip, kaip tikėjausi, kaip planavau. Dariau tai, ką reikėjo – mušiau smūgius. Peržiūrėjau pasaulio čempionato medžiagą ir negalėjau patikėti, kad vis dėlto aš tą kovą pralaimėjau. Buvo didesnis pyktis ir turėjau įrodyti, kad esu geresnis ir pranašesnis kovotojas. Po pirmos dvikovos žiūrėjau ir taisiau savo klaidas. Jaučiausi žymiai stipriau, nei anskčiau. Aš augu. Aš nesu bokse kaip kiti nuo 6 ar 8 metų. Aš bokse tik nuo 14 metų, tai aš dar visus tik vejuosi ir tobulėju. Eina viskas geryn“, - sako E. Stanionis.

Kovos metu Eimanto veide neretai pasirodydavo šypsena.

„Nenorėjau veltis į muštynes, jis labai galvą kišo. Žinojau, kad reikės toliau kovoti, jaučiau, kad laimiu. Nenorėjau prasiskelti galvos nes paskui bus blogai, negalėsiu išeiti į kitą etapą. Kodėl ringe šypsausi? Toks jau esu. Kinas ringe stumdosi, daro nesąmones, galvą kiša, tai man sukėlė šypseną. Jis iš panikos, kad nežino ką daryti, buvo pasimetęs. Aš visada ringe šypsausi. Aš čia jaučiuosi gerai. Čia kaip mano antri namai“, - sako E. Stanionis.

Lietuviui savo varžovo dar reiks palaukti. Jis paaiškės po kitų pirmojo rato dvikovų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)