ATP reitinge R. Berankis šiuo metu užima 71-ąją vietą, o jo varžovas iš Australijos, kuris taip pat debiutavo olimpiniuose kortuose, reitinge yra keturiomis pozicijomis žemiau – 75-as. Visgi tenisininkų susitikimas Rio de Žaneiro korte priminė katės žaidimą su pele.

R. Berankis per visą partiją, kuri netruko nė valandos, nesugebėjo laimėti nė vieno savo padavimo, ir, anot mačą stebėjusių australų fanų, buvo tiesiog „sudraskytas“ aikštelėje.

R. Berankis šioje dvikovoje padarė 4 dvigubas klaidas (varžovas – nė vienos), taip pat lietuvis padarė ir 13 neišprovokuotų klaidų (australas – vos vieną).

Šis pralaimėjimas reiškia, kad pasirodymas Rio de Žaneire R. Berankiui jau yra baigtas.

Iki šiol abu tenisininkai profesionalų varžybose akis į akį susidūrę nebuvo.Vienintelį kartą tarpusavyje jie žaidė dar 2007-aisiais jaunių turnyre ir tąsyk sėkmė nusišypsojo Ričardo varžovui – 6:4, 6:2.

Primename, kad dvikovos išvakarėse R. Berankis nepaisė rekomendacijų dėl poilsio ir kartu su Lietuvos krepšinio rinktine dalyvavo Rio de Žaneiro žaidynių atidarymo iškilmėse.

Visgi jis, kaip ir dalis kitų Lietuvos atletų, nesulaukė, kol „Maracana“ stadione vidurnaktį vietos laiku užsiliepsnos olimpinis deglas. Delegacijai praėjus garbės koridoriumi, užėmus savo vietą ir papozavus bendrai nuotraukai, krepšinio rinktinės treneris Jonas Kazlauskas pirmasis patraukė link išėjimo, o juo pasekė trenerių štabas ir krepšininkai, gigantišką sceną paliko ir R. Berankis.


„Pirmas varžovas man pakankamai gerai žinomas. Teko žaisti su juo jaunių varžybose – jei neklystu, prieš devynerius metus. Tada pralaimėjau, bet praėjo daug laiko. Taktiką paruošime – reikia išsiaiškinti, kaip jis pats dabar jaučiasi – ir nuo to žengsime tolyn. Svarbiausia, kad ne N. Djokovičius, ne Rafaelis Nadalis, ir tai yra pliusas“, – prieš artėjančią dvikovą kalbėjo R. Berankis, tačiau Rio de Žaneiro kortuose jam šį kartą nieko nuveikti nepavyko.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (491)