Šalies vadovė palinkėjo visiems dalyviams kuo labiau stengtis ir pabrėžė, kad šios olimpinės žaidynės turi parodyti, kad tik garbingas sportas turi būti vertinamas.

„Olimpinės žaidynės prasideda. Lietuvos sportininkų – 67. Ir visi kovos už Lietuvą, su Lietuva širdyje. Linkiu visoms šalims, kurių į Rio atvyko virš 200, parodyti, ką sugeba ir ką gali padaryti dėl savo šalies. Kad kovotų sąžiningai ir tegul šios olimpinės žaidynės parodo, kad tik garbingas sportas gali laimėti“, – kalbėjo D. Grybauskaitė, taip tarsi primindama pagarsėjusius Rusijos sportininkų dopingo skandalus.

Lietuvos vadovė ketvirtadienį išvyko į olimpiadą palaikyti Lietuvos sportininkus. Ji dalyvaus 2016 metų vasaros olimpiados atidarymo ceremonijoje legendiniame Marakanos stadione, ji stebės plaukikų Giedriaus Titenio ir Rūtos Meilutytės pasirodymus bei kartu su viso pasaulio krepšinio gerbėjais žiūrės Lietuvos ir Brazilijos vyrų rinktinių dvikovą olimpiniame krepšinio turnyre, pranešė Prezidentūra.

Valstybės vadovė su mūsų šalies olimpiečiais susitiks olimpiniame kaimelyje, dalyvaus laikinai Brazilijos prezidento pareigas einančio viceprezidento organizuojamame priėmime.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (330)