„Užsikimšo tualetas, tai teko padirbėti santechniku, – juokėsi latvis. – Atsitikus nelaimei, čia galima pasirinkti du variantus: arba pačiam sutvarkyti, arba skambinti organizatoriams.

Bet tuomet prasideda užsuktas ratas: telefonu sako palaukti, kol pakvies angliškai kalbantį žmogų, vėliau dieną lauki darbininko, kuris atvykęs sugalvoja, kad jam dar reikia kolegų pagalbos. Taip problemų ir kelias dienas galima neišspręsti.“

Visgi Latvijos atletas nenorėjo, kad straipsnyje būtų minima jo tapatybė. Jo teigimu, spaudoje ir taip daug negatyvo, kuris užgožia tikrą olimpinę dvasią.

„Visi mato tik problemas, kurių tikrai yra nemažai, bet aš žiūriu į priekį ir manau, kad šios žaidynės bus labai geras postūmis ekonomiškai tiek Rio de Žaneirui, tiek Brazilijai, tiek visai Pietų Amerikai. Bent jau to tikiuosi“, – mintimis dalijosi antrose olimpinėse žaidynėse dalyvausiantis sportininkas.

Šią vasarą į Rio be jo atvyko dar 32 Latvijos atstovai, o sužinojęs lietuvių skaičių žaidynėse sportininkas net aiktelėjo. Tiesa, reikėtų paminėti, kad iš 67 Lietuvos olimpiečių 12 sudaro krepšininkai.

Jeigu mūsiškiai daugiausiai vilčių deda į plaukikę Rūtą Meilutytę, penkiakovininkę Laurą Asadauskaitę-Zadneprovskienę, buriuotoją Gintarę Scheidt, kanojininką Henriką Žustautą, vyrų ir moterų akademinio irklavimo poras Donatą Vištartaitę ir Mildą Valčiukaitę bei Saulių Ritterį ir Mindaugą Griškonį ar tą pačią krepšinio rinktinę, tai „braliukai“ medalių tikisi visiškai kitose sporto šakose.

Trečio iš eilės olimpinio aukso Brazilijoje sieks BMX dviratininkas Maris Štrombergas, medalio laukiama iš septynkovės atstovės Lauros Ikauniece-Admidinos, viltys dedamos į ietės metikes Madarą Palameiką ir Sintą Ozoliną-Kovalą bei nemažai tikimasi ir iš 18-metės sunkiaatletės Rebekos Kohos.

Olimpinių žaidynių karštligė ir kovos dėl apdovanojimų oficialiai prasidės jau šeštadienį, o šį vakarą viso pasaulio sportininkai „Maracana“ stadione dalyvaus iškilmingoje atidarymo ceremonijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)