Pirmą turnyro dieną nudžiugino Vytauto Jančiausko treniruojama U-15 rinktinė, kuri įtikinamai 3:1 pranoko bendraamžes iš Latvijos.

Sunkesnis išbandymas laukė nacionalinės moterų rinktinės. Lietuvės po pirmo kėlinio atsiliko 0:2, bet sugebėjo atsitiesti ir baigti susitikimą su latvėmis lygiosiomis 2:2.

Rimanto Viktoravičiaus auklėtinės turnyro starte turėjo pademonstruoti charakterį. Pirmame kėlinyje iniciatyvą turėjo latvės, kurios persvarą įgijo jau 16–ą minutę. Renatė Fedotova pelnė įvartį iš dešinio krašto, o 31–ą minutę Sandra Voitanė nuginklavo vartininkę Gretą Kaselytę.

Lietuvės palaipsniui perėmė rungtynių kontrolę nuo antro kėlinio vidurio ir dažniau rengė atakų dešiniame aikštės krašte. 76–ą minutę puikų reidą atliko Simona Veličkaitė ir atidavė perdavimą Gabijai Gedgaudaitei, kuriai teliko nukreipti kamuolį į tuščius vartus.

S. Veličkaitė sublizgėjo dar kartą 80–ą minutę ir tiksliu smūgiu išlygino rezultatą. Rungtynių pabaigoje abi komandos neišnaudojo savo progų, tad dvikova pasibaigė lygiosiomis 2:2.

Tuo tarpu Lietuvos U-15 rinktinei pirma Baltijos taurės kova pasibaigė sėkmingai. Gabija Valiukevičiūtė pelnė įvartį 1:0 prieš pat rungtynių pertrauką (39 min.), o Erikos Šupelytės (48 min.) ir Juditos Sabatauskaitės (75 min.) tikslūs smūgiai užtikrino pergalę 3:1.

Penktadienį Lietuvos futbolininkės rungtyniaus su Farerų salų bendraamžėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją